5η θέση για τον Τεληκωστόγλου Αποστόλη στην Αυστρία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα



Περήφανους μας έκανε ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου, αθλητής της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης, με την εμφάνισή του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών-γυναικών στην Αυστρία όπου έλαβαν μέρος 43 χώρες, γεγονός που μαρτυρεί τον ανταγωνισμό που υπήρξε.  Η συμμετοχή του αθλητή και μόνο ως μέλος της εθνικής μας ομάδας μαρτυρεί το αγωνιστικό του επίπεδο. Αγωνίστηκε στην κατηγορία των -80 kg  νέων ανδρών και καταγάγει 5ος στην γενική κατάταξη.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Αποστόλη με τα χρώματα της εθνικής μας και η δεύτερη μεγαλύτερη ηλικιακά διάκρισή του με αυτήν αφού προηγήθηκε το αργυρό παγκόσμιο εφήβων στην Αίγυπτο το 2012.  H διάκριση του αθλητή μας έρχεται να προστεθεί στις διακρίσεις όλων των αθλητών του συλλόγου μας που επί 10 συνεχόμενα χρονιά κάνουν με την εθνική ομάδα της χωράς μας. Αξίζει να κάνουμε μια αναφορά σε όλους αυτούς τους αθλητές που όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι πρωταγωνιστές του αγωνίσματος που υπηρετούμε.

2005 Διάφας Αργύριος  πανευρωπαϊκό έφηβων -νεανίδων Αζερμπαϊτζάν χάλκινο μετάλλιο,  Δεμερτζίδου Δήμητρα και Κατσαρά Ελένη 5η θέση.

2006  Παγκόσμιο έφηβων-νεανίδων Βιετνάμ – Τζέλλος Νικόλαος χάλκινο μετάλλιο – Παυλός Θωμάς 5η θέση.

2007 Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων Αζερμπαϊτζάν -Τζέλλος Νικόλαος χρυσό μετάλλιο.

2008  παγκόσμιο πρωτάθλημα έφηβων-νεανίδων Τουρκία,  -Πατιάς Παρμενίων 5η θέση, Βαλκανικό πρωτάθλημα Ρουμανία ανδρών- γυναικών Παπά Ελένη Αργυρό μετάλλιο.

2009  πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων, Χασιώτης Θεόδωρος Χάλκινο μετάλλιο Σουηδία,

2010 Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων Μεξικό Τζέλλος Κλεάνθης Άργυρο μετάλλιο, Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών Αγία Πετρούπολη Τζέλλος Νικόλαος αργυρό μετάλλιο.

2011 Βαλκανικό πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών Σερβία Μεχτερίδης Στέλιος Αργυρό μετάλλιο.

2012 πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών Αγγλία Μεχτερίδης Στέλλιος Χάλκινο Μετάλλιο,  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών- Γυναικών Αθήνα Χασιώτης Θεόδωρος 5η θέση, Παγκόσμιο πρωτάθλημα έφηβων -νεανίδων Αίγυπτος Τελικοστογλου Απόστολος Άργυρο Μετάλλιο.

2013 Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Άνδρων -Γυναικών Μολδαβία , Χασιώτης Θεόδωρος Χάλκινο μετάλλιο.

2014 Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεών Άνδρων- Γυναικών Αυστρία, Τεληκωστόγλου Απόστολος, 5η θέση.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Αποστόλης είναι 5 φορές Πανελληνιονίκης και αυτή τη χρονική περίοδο μαζί με τις αθλητικές του υποχρεώσεις έχει και τις σπουδές του στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη. Το ένα λοιπόν δεν αναιρεί το άλλο και γι’ αυτό άλλωστε ο Αποστόλης, όπως και πολλοί άλλοι αθλητές είναι στην κορυφή, γιατί απλά ξέρουν να κατανέμουν σωστά τον χρόνο τους και τις υποχρεώσεις τους.
     
Πέραν τούτου, ο δρόμος προς την κορυφή είναι ένας συνδυασμός παραγόντων και απόρροια μεθοδικής δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο της Μακεδονικής Δύναμης, βάση προγράμματος και ειδικού σχεδιασμού κάθε φορά ανάλογα με τις απαιτήσεις των πρωταθλημάτων και τις ιδιαιτερότητες των αθλητών. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως η προσπάθεια που γίνεται από τους προπονητές σε συνεργασία με τους αθλητές είναι αποδοτική και καρποφόρα όλα αυτά τα χρόνια.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τον αθλητή Τεληκωστόγλου Αποστόλη του Κωνσταντίνου για την συμμετοχή και την διάκρισή του και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους προπονητές της εθνικής μας ομάδας για την στήριξη του αθλητή μας για μια ακόμη φορά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.