Υπόμνημα στο δήμο Εορδαίας εκ μέρους σωματείων, συνδικάτων και φορέων με σειρά αιτημάτων ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας

Κύριε Πρόεδρε

Η Λαϊκή Συσπείρωση, εκ μέρους του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην Ενέργεια, του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαΐδας, της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Οικοδόμων, σας ζητά να θέσετε το παρόν υπόμνημα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 3ης Οκτώβρη 2014.
 
Διανύουμε τον πέμπτο χρόνο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και η βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των ανέργων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών, βυθίζουν όλο και περισσότερους στην ανεργία και τη φτώχια.

Τα βάρη της κρίσης τα φορτώνονται όλο και περισσότερο και αναγκάζονται να πληρώνουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα οι καπιταλιστές ακόμα και μέσα στην κρίση αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Ουσιαστική διέξοδος, για ριζικές αλλαγές από αυτή την κατάσταση προς όφελος της εργατικής τάξης, μπορεί να γίνει μόνο με ανατροπή στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Στην κατεύθυνση αυτή απορρίπτοντας την ελεημοσύνη των εκμεταλλευτών, διεκδικούμε ένα πλαίσιο ΑΜΕΣΩΝ αιτημάτων για την προστασία των ανέργων, των απλήρωτων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, όπως και των οικογενειών τους τόσο από την κυβέρνηση,  όσο και από την Τοπική Διοίκηση.

Σε ότι αφορά το δήμο Εορδαίας διεκδικούμε:

1. Άμεση μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών στους ανέργους, στους απλήρωτους και σε όσους αμείβονται κάτω από 600 €. μηνιαίως. (μισθωτοί, συνταξιούχοι)

2. Άμεση μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΕ και ΔΕΤΗΠ και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης για τις παραπάνω κατηγορίες. Πάγωμα της πληρωμής των οφειλών για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.
3. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον βρεφονηπιακό και στους παιδικούς σταθμούς. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Να γίνει μέριμνα για τη στέγαση σε ασφαλή κτίρια. Κατάργηση των τροφείων. Σίτιση όλων των παιδιών στους σταθμούς. Είμαστε ο μόνος δήμος στη δυτική Μακεδονία που δεν σιτίζει τα παιδιά του.

4. Δωρεάν εγγραφή και κατάργηση διδάκτρων για τα παιδιά των ανέργων στο δημοτικό ωδείο, κολυμβητήριο, σχολή μπαλέτου.

5. Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία (δεκατιανό).

6. Πάγωμα χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.

7. Για όσους αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκιο και τους γίνεται έξωση, με ευθύνη της κυβέρνησης και του δήμου, να ενοικιάζονται και να παραχωρούνται οικίες προσωρινά από τις ακατοίκητες που βρίσκονται στην πόλη μας ή δωμάτια σε κλειστά ξενοδοχεία.

8. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας και τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα απασχόλησης να μην αμείβεται κάτω από 751 € και να μη πληρώνεται κάθε μήνα.

9. Όχι στην αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων, που σκοπό έχει τη συρρίκνωση δομών και τις απολύσεις.

Πτολεμαΐδα 29/09/2014

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Χόλμπα Αντωνία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.