Ημερίδα αφιερωμένη στα μονοπάτια του Γράμμου και του ΒοΐουΗμερίδα αφιερωμένη στα μονοπάτια του Γράμμου και του Βοΐου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 11.30 π. μ.

Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την βελτίωση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης ορεινής περιοχής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και θα υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων και συζήτησης.

Μετά την ημερίδα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης «Διαδρομές στην Ιστορία» από τον επιστημονικό του συνεργάτη Ραϋμόνδο Αλβανό.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας, Κυριακή 5 Οκτωβρίου

ώρα εναρξης: 11.30

 

Πρόεδρος: Απόστολος Τζιώτζης

Λάτσιου Άννα: Τα Μονοπάτια του Γράμμου και του Βοΐου. Ιστορίες ανθρώπινης παρουσίας- Μοχλός ανάπτυξης και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος

Καπουργάς Κώστας: Μονοπάτια του Γράμμου και του Βοΐου μέσα από το φωτογραφικό φακό

 

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι

Δημητριάδης Παντελής, Συνοδός βουνού και Οργανωτής ορεινών περιηγήσεων

Κωνσταντίνου Βασίλης, Εκπρόσωπος της Ορειβατικής Ομάδας Καστοριάς

Τσεμάνης Βασίλης, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος

“Η Άννα Λάτσιου είναι Ιχθυολόγος με Μεταπτυχιακό στην Αειφορική Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και Υποψήφια Διδάκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ είναι και επιστημονική υπεύθυνη του Ενυδρείου Καστοριάς.

Ο Κώστας Καπουργάς είναι πρόεδρος της ΜΚΟ My Grammos και ερασιτέχνης φωτογράφος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.