Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεόδωρο



Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου, το συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Πολιτίδη Τάσο και άλλα στελέχη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεόδωρο.

Στη μακροσκελή συζήτηση αναφέρθηκαν πολλά από τα κύρια θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια και που άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, τη ΔΕΗ, τη μεταλιγνιτική περίοδο, το περιβάλλον, τα εργαλεία ανάπτυξης της περιοχής, τις υποδομές της περιφέρειας, τις κοινωνικές δομές και τα κοινωνικά αγαθά.

Η ανεργία και η αποβιομηχάνιση της περιοχής, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η αποκατάσταση των αδικιών για τη Δυτ. Μακεδονία απασχόλησε επίσης μεγάλο μέρος της συζήτησης, όπως και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, του ενεργειακού και φυσικού πλούτου.

Ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας εξέθεσε την άποψή του για το μειωμένο τιμολόγιο, τα ανταποδοτικά μέτρα, τον πόρο, τα χρωστούμενα της ΔΕΗ στην περιοχή και τον αναπτυξιακό νόμο που δεν ευνοεί ιδιαίτερα τη Δυτ. Μακεδονία. Αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες της περιφέρειας και τα μέτρα που θα πάρει για να υλοποιηθούν.

Υπήρξε σύμφωνη γνώμη για την αξιοποίηση όλων των δυνατών πολιτικών και νομικών εργαλείων, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία απέναντι στην  Δυτ. Μακεδονία, που πρέπει να λάβει αυτό που δικαιούται.

Ως προς το θέμα που τέθηκε από το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο του κ. Φούχτελ, που αφορά στην απογραφή των γεωπολιτικών και πληθυσμιακών χαρακτηριστικών και των υποδομών των ΟΤΑ, ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας απάντησε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δε δέχεται καμία παρέμβαση από εξωθεσμικούς παράγοντες, ότι σε καμιά περίπτωση δε θα παραληφθεί από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και ότι θα επιστραφεί άμεσα στον αποστολέα του.  Επιπλέον, δήλωσε ότι η Δυτική Μακεδονία θα προηγηθεί στην άρνηση αποδοχής του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε ενέργεια της περιφέρειας που θα επουλώνει τα τραύματα της ανθρωπιστικής κρίσης, θα προστατεύει το δημόσιο πλούτο και τα κοινωνικά αγαθά και θα έχει ως πρόσημο τον άνθρωπο.

Επίσης, θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.