Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE WEEK – Δείτε το πρόγραμμαΟ Δήμος Κοζάνης (Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος) θα συμμετάσχει φέτος για πρώτη χρονιά στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVEWEEK 29/09-05/10/2014. Η εβδομάδα αυτή είναι μια νέα Ευρωπαϊκή εκστρατεία (διοργανώνεται για 3η χρονιά) που εστιάζει  στην ενθάρρυνση και τα οφέλη της σωματικής άσκησης για την πρόληψη των σύγχρονων παθήσεων. Όραμα  είναι να δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και την σωματική δράση πάνω από 100.000.000 Ευρωπαίοι πολίτες το 2020.

Η εβδομάδα τελεί  υπό  την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Μακεδονίας/Θράκης Πολιτισμού/Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Νέας γενιάς και με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.
Υιοθετώντας το σύνθημα των διοργανωτών ‘Υπάρχει μια μορφή άσκησης για τον καθένα’ η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος  καλεί όλους τους δημότες κάθε  ηλικίας και σωματικής κατάστασης να συμμετάσχουν ατομικά ή συλλογικά στις δράσεις που συνδιαμορφώθηκαν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλογικότητες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ «MOVEWEEK»

Κυριακή 28/9/2014
19:00 «Σκέψου Παγκόσμια – Δράσε Τοπικά»
Το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης και η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη- τόπος να ζεις» ενημερώνουν για τα οφέλη της σωματικής άσκησης, με καθημερινή παρουσία σε κιόσκι στον κεντρικό πεζόδρομο και με συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις.

Δευτέρα 29/9/2014
17:00 «Ποιος Ποδηλατόδρομος;»
Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Κοζάνης ‘’Γέφυρα Ζωής’’ οδηγεί μια ποδηλατοβόλτα για όλους τους φίλους του ποδήλατου, 15 ετών και άνω. Το απόγευμα ξεκινάμε από το κέντρο της πόλης (Δημαρχείο) μέχρι τον Άργιλο και επιστρέφουμε. Διάρκεια διαδρομής 1 και 30 περίπου.

Τρίτη 30/9/2014
10:00 – 21:00 «Το Κέντρο της Πόλης αλλιώς – Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»
Κατακλύζουμε όλοι την πεζοδρομημένη οδό Μακεδονομάχων και απολαμβάνουμε το κέντρο της πόλης αλλιώς…….  
11:00  & 17:00  «Εν Χορώ»
Παραδοσιακοί χοροί με παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου και του ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ στις 11:00 στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.
Χορευτές των ΚΑΠΗ διασκεδάζουν κι αθλούνται με παραδοσιακούς χορούς και προσκαλούν τους περαστικούς να τους ακολουθήσουν στις 17:00 στον κεντρικό πεζόδρομο.
12:00 «Σέβομαι τους Πεζούς,  σταματώ στις Διαβάσεις – Αντιστέκομαι στα Ντεσιμπέλ και στη Ρύπανση»
Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης και εθελοντές του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου
 Παροτρύνουν τους οδηγούς αυτοκινήτων να σέβονται τις διαβάσεις πεζών (στην Παύλου Μελά).
Μετρούν τα ντεσιμπέλ σε κεντρικά σημεία, επισημαίνουν το πρόβλημα και ζητούν  να γίνει σχετική καμπάνια κατά της ηχορύπανσης.
Μετρούν το καυσαέριο σε έναν δρόμο κεντρικό και σε έναν χωρίς αυτοκίνητα.

Τετάρτη 01/10/2014
11:00  «Πρωταρχική Ανάγκη»
Κινητικά παιχνίδια με σκοπό την εμψύχωση των παιδιών φέρνοντάς τα σε επαφή με την κίνηση και τη φύση από το ιδιωτικό νηπιαγωγείο Α-ΜΠΕ-ΜΠΑ-ΜΠΛΟΜ στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής Κοζάνης.

16:00 «Η Κοζάνη από μακριά»
Πεζοπορία σε περιαστικές περιοχές με τον Ορειβατικό Σύλλογο ΣΕΟ και τους Δρομείς Υγείας. Από την πλατεία της  Σκ΄ρκας  ξεκινάμε στις 16:00 για να ανακαλύψουμε μονοπάτια γύρω από την πόλη μας και να θαυμάσουμε τη θέα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αθλητικά παπούτσια κι ένα μπουκάλι νερό.
Επιλέγουμε
1) Μεγάλη διαδρομή 8 Km: Πλ. Σκρκας > Σμάθκο > Πυλώνες > 1ο ορόσημο > 2ο ορόσημο > Διάδυμα-Νιάημερος > Αγ. Θωμάς > Ξενία > Παλιό Οικοτροφείο > Πλακόστρωτο Σκρκας > Πλ. Σκρκας.
2) Μικρή διαδρομή 5 Km: Πλ. Σκρκας > Σμάθκο > Πλακόστρωτο > Αγ. Θωμάς > Ξενία > Παλιό Οικοτροφείο > Πλακόστρωτο Σκρκας > Πλ. Σκρκας.

Πέμπτη 02/10/2014
11:00  «Πάμε μια Βόλτα;»
Περπατάμε κι απολαμβάνουμε τη διαδρομή με τα παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου και του ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ στις 11:00 από το Δημαρχείο μέχρι την Παναγία.

Παρασκευή 03/10/2014
16:00  «Μικρές Αποδράσεις στα Μονοπάτια του Δήμου μας»
Με αθλητική περιβολή και με ένα μπουκάλι νερό, ξεκινάμε από το πάρκο Ηπειρωτών με οδηγούς τον Ορειβατικό σύλλογο ΕΟΣ Κοζάνης και τον Σύλλογο Ηπειρωτών για την κορυφή του Αη’Λιά. Στην διαδρομή (διάρκειας 2 ωρών περίπου) μας ενημερώνουν για τα περιπατητικά μονοπάτια του Δήμου μας.
20:00 «Πρόληψη και Θεραπεία μέσα από τον Αθλητισμό»
Το γυμναστήριο Corpus μας ενημερώνει στο Κοβεντάρειο  για την σωστή άθληση με στόχο την πρόληψη και θεραπεία παθήσεων. Εισηγητής ο εργοφυσιολόγος Γ. Γρηγοριάδης.

Σάββατο 04/10/2014
16:00 «Ιχνηλατώντας την Πόλη»
Με την βοήθεια της ομάδας weNTOYimagine επιχειρείται η ανακάλυψη αστικών διαδρομών που θα αφηγούνται τις διάφορες φάσεις ανάπτυξης της πόλης της Κοζάνης. Συνδέοντας διάσπαρτα σημεία αναφοράς (κτήρια ιστορικής, αρχιτεκτονικής, τοπικής σημασίας) στόχος θα είναι η συγκρότηση ενιαίας εικόνας για την εξέλιξη της πόλης στο πέρασμα του χρόνου.
17:00 «Βόλτα με το Σκύλο μου»
Το Φιλοζωικό Σωματείο «Αγγίζωο» προτείνει εναλλακτικούς τρόπους καθημερινής κίνησης στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο.
17:00 «Αγαπημένα Παιχνίδια»
Η ΕΠΣ συντονίζει στην πλατεία Αριστοτέλους ποδοσφαιρικούς αγώνες για παιδιά, όπως τον παλιό καλό καιρό.
17:00 «Γεμάτα καλάθια»
Στις 17:00 σε αυλές σχολείων (Βαλταδώρειο, Χαρισίου Μούκα) λάτρεις της καλαθοσφαίρισης και παιδιά από τον Σύλλογο ‘’Ηλιαχτίδα’’ συναγωνίζονται στα καλάθια.

Κυριακή 05/10/2014
11:00 «Αερογέφυρα»
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), παράρτημα Κοζάνης προσφέρει μια εναέρια βόλτα σε παιδιά στο Δημοτικό Κήπο από τις 11:00 μέχρι 17:00
19:00 «Street – BMX Skate»
Ο Χρήστος Αθανασιάδης και η παρέα του κλείνουν την εβδομάδα θεαματικά με επίδειξη ελεύθερου street – BMX Skate στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Πληροφορίες  στο: 2461350403, 2461350444
http://greece.moveweek.eu/

Χορηγοί επικοινωνίας της Εβδομάδας ‘’MOVEWEEK’’: Flash TV, Top channel, West channel, www.kozan.gr, www.kozanilife.gr, www.kozanimedia.gr,  www.kozani.tv, www.prlogos.gr, www.vetonews.gr, www.xronos-kozanis.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.