Οι Σκοπιανοί στον Όλυμπο – Γράφει ο Ζήσης Κοντογούνης



Ο Πρόεδρος της βουλής των Σκοπίων  προχθές ανέβηκε με φίλους του  στο Μύτικα την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και αναπέπτασε μια σημαία με το σύμβολο της Βεργίνας . Με έκπληξη, όπως μου συμβαίνει κάθε  φορά που ακούω κάποιον  επίσημο που εκφράζει την Ελληνική θέση στο σχετικό  θέμα,  είδα τον  αρμόδιο έλληνα πολιτικό εκπρόσωπο της Κυβέρνησης να διαμαρτύρεται για την ενέργεια του Σκοπιανού.

 Έχω μια μόνιμη από καιρό απορία :  Γιατί να ενοχλούνται οι Έλληνες Μακεδόνες από από  μια τέτοια , ή άλλες παρόμοιες ενέργειες των Σκοπιανών; Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται λίγο Έλληνες. Είναι κακό;  Εγώ τους βλέπω σαν εκσλαυισθέντες  Μακεδόνες, που αναζητούν τις ρίζες τους, που πολύ πιθανόν είναι πράγματικά. Κάτι σαν άσωτους υιούς  που θέλουν να γυρίσουν πίσω , σα χαμένα μας αδέρφια. Γιατί να τους απογοητεύσουμε; Πολύ  πιθανόν, στο πίσω μέρος του μυαλού τους να νομίζουν ότι μπορούν να εκσλαυϊσουν και εμάς. Αλλά τέτοια περίπτωση δεν πρέπει ούτε να τη σκεφτόμαστε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.