30η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Κοίλων: Μεγάλο αφιέρωμα στην πολυπολιτισμική κουζίνα του Καλλικρατικού Δήμου ΚοζάνηςTην Κυριακή, 21/9/2014 και τη Δευτέρα, 22/9/2014, η 30η Εμποροβιοτεχνική  Έκθεση  των Κοίλων  διοργανώνει ένα  μεγάλο αφιέρωμα  στην  πολυπολιτισμική κουζίνα του  Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης.

Την Κυριακή, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης θα προσφέρει  γευστικά πιάτα βασισμένα σε τοπικές πρώτες ύλες.

Τη Δευτέρα στις 4 μ.μ. στην εκδήλωση «Οι μικροί μας Μάγειροι», μικροί μαθητές  των  νηπιαγωγείων  θα μυηθούν  στην κοζανίτικη παραδοσιακή γαστρονομία συμμετέχοντας σε 4 εργαστήρια ζαχαροπλαστικής. Θα διασκεδάσουν αποτυπώνοντας  τις εντυπώσεις τους σε πίνακες ζωγραφικής που θα φιλοτεχνήσουν οι ίδιοι και  θα παίξουν  με την πυραμίδα της διατροφής με τη βοήθεια του Κοζανίτη animateur, Στέλιου Χλιαρά.

Στις 6.30 μ.μ.της ίδιας μέρας  οκτώ Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ορμώμενοι από Αιανή, Αλωνάκια, Κάτω-Κώμη, Κοιλάδα, Κρόκο, Μαυροδέντρι,  Πετρανά  και ο Λάκκος τ’ Μάγγανη από την Κοζάνη χρησιμοποιώντας  εκλεκτά προϊόντα της  δυτικομακεδονικής  γης  θα παρουσιάσουν παραδοσιακές  γεύσεις  του τόπου καταγωγής τους.

Μια εκλεκτή ομάδα σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων  Θεσσαλονίκης  θα αξιολογήσει  τη  μεγάλη ποικιλία των αλμυρών και γλυκών πιάτων που θα συγκεντρωθούν απονέμοντας  σημαντικά βραβεία στα πιο γευστικά.

Οι  ανωτέρω εκδηλώσεις τελούν  υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Εκθεσιακού Κέντρου των Κοίλων και είναι ανοιχτές σε όλους τους Δημότες του Δήμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.