Υπερήφανη ανεμίζει στο κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού η Ελληνική Σημαία, από την 1η Σεπτεμβρίου



Αγαπητοί Συμπολίτες, αγαπητοί συνδημότες

Μετά από τις συνεχιζόμενες προσπάθειες κάποιων να πάνε τόσο τον χρόνο, όσο και την πρόοδο πίσω για το Βελβεντό, είμαστε αναγκασμένοι να εκφράσουμε την άποψή μας και ταυτοχρόνως την άποψη της μεγαλύτερης μερίδας των συμπολιτών μας που μας ανέθεσαν να  τους υπηρετήσουμε από αυτήν την θέση.

Αγαπητοί Δημότες,
Η κοινωνία του Βελβεντού σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελλάδος, προσήλθε στις κάλπες των αυτοδιοικητικών Εκλογών του περασμένου Μαΐου και αποφάσισε για το μέλλον της, όπως όλες οι τοπικές κοινωνίας της χώρας. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν η εκλογή των έξι Δημοτικών Συμβούλων και των Τοπικών Συμβούλων που ορίζονται από τους Νόμους. Εξ αυτών οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανέλαβαν θέσεις ευθύνης στη Δημοτική Αρχή και φυσικά  υπάρχει ορισμένος Αντιδήμαρχος για τη Δ.Ε. Βελβεντού. Έτσι το Βελβεντό και η Κοινωνία του επιτέλους έχουν αξιοπρεπή παρουσία σε όλα τα όργανα του Δήμου και το μέλλον του Βελβεντού δρομολογείται μέσω των αιρετών, με πιλότο αυτά που θα αποφασίζονται μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες ανοικτών συνελεύσεων.

Έτσι λοιπόν σύννομα και με βάση τη θεσμική εκπροσώπηση που όπως προαναφέραμε η κοινωνία αποφάσισε Δημοκρατικά θα προωθούνται ακολουθώντας τον ορθό δρόμο τα ζητήματα της κοινωνίας. Κάθε ηθελημένη ή αθέλητη εκτροπή από την θεσμοθετημένη διαδικασία θα μας βρει απέναντι, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας του Βελβεντού.

Η αλήθεια για τα πανό
Μετά την ΄΄ανυπόγραφη΄΄ επιστολή που λάβαμε από την Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής, λάβαμε εμείς την πρωτοβουλία για συνάντηση με αντιπροσωπία της. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13-9-2014 στο Δημοτικό Κατάστημα. Σε κλίμα κατανόησης έγινε εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον του Βελβεντού. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής κατατέθηκε η πρόταση για παραλαβή των πανό από τους εκπροσώπους της Συντονιστικής, η  μη τοποθέτηση τους, η κατασκευή δύο νέων πανό από κοινού στα οποία θα αναγράφεται η επιθυμία των δημοτών του Βελβεντού για αυτοδιοικητική ανεξαρτησία, χωρίς την αναφορά κανενός φορέα, ή εναλλακτικά δύο φορέων (Δ.Ε. Βελβεντού – Συντονιστική Επιτροπή). Το ένα πανό μόλις κατασκευαζόταν θα τοποθετούνταν στην κεντρική πλατεία (θέμα το πολύ μιας εβδομάδας), ενώ το δεύτερο σε σημείο δρόμου όπου θα ενέκρινε και το αστυνομικό τμήμα Σερβίων. Τα συγκεκριμένα πανό θα εξέφραζαν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είτε μετείχε είτε όχι στην εκλογική διαδικασία.

Στο διάστημα μέχρι την τοποθέτηση θα γινόταν εκ νέου συνάντηση για το ακριβές κείμενο, τη δρομολόγηση της κατασκευής και την επιχειρηματολογία προς την κεντρική εξουσία όταν αυτή θα άνοιγε θέματα στα χωροταξικά του Καλλικράτη. Μας εκφράστηκε η άποψη ότι η πρόταση ήταν αναπάντεχη και προς τη θετική κατεύθυνση, ενώ τριμελής ομάδα αιρετών προσφέρθηκε να παρευρεθεί στην επόμενη συνεδρίαση της συντονιστικής για να επιχειρηματολογήσει επί της πρότασης.

Ακολούθως παραδώσαμε διπλωμένα τα δύο πανό που αποσυναρμολογήθηκαν την 1-9-2014. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15-9-2014, ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στην πρόταση που χαρακτηρίστηκε ως καλή για την κοινωνία του Βελβεντού, και δήλωσαν ευθέως τη στήριξη της παρατάξεώς μας και των υπόλοιπων αιρετών εμπράκτως όταν θα ανοίξει συζήτηση για το χωροταξικό από την Πολιτεία.

Έκπληκτοι αντιληφθήκαμε την προηγούμενη Τετάρτη ότι μοιράστηκαν φυλλάδια στους πολίτες του Βελβεντού που τους καλούν για την τοποθέτηση των παλιών πανό, ενώ υπήρχαν πολλά ειρωνικά σχόλια και αιχμές για τους αιρετούς από τη Δ.Ε. Βελβεντού. Κανένας από τη συντονιστική επιτροπή δεν επικοινώνησε με κάποιον εκ των αιρετών για να μας πουν πότε συνεδρίασαν, αν θέλουν να εκθέσουμε την άποψή μας και το κυριότερο, την άποψή τους επί της ουσιαστικής πρότασής μας που θα βοηθούσε τα μέγιστα το να γυρίσει σελίδα προς το μέλλον η κοινωνία του Βελβεντού. Αποκλείουν έτσι κάποιοι, ελαφρά τη καρδία, τη δυνατότητα της κοινωνίας να συμπορευθεί σύσσωμη προς το αύριο, συνεχίζοντας σε κεντρικό επίπεδο την ευόδωση της επιθυμίας της για ανεξάρτητο Δήμο, αλλά παράλληλα να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της μέσα στο πλαίσιο του Δήμου στον οποίο σήμερα οφείλει να λειτουργεί.
       
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων -Βελβεντού έχει δείξει κατανόηση στο αίτημα της κοινωνίας, όμως μάλλον διαπιστώνεται ότι δεν αντιμετωπίζονται σοβαρά (μάλλον εχθρικά) οι όποιες προσεγγίσεις κάνει, από την “κλειστή” ομάδα αποφάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής, παρά τις “φωνές προσέγγισης” που εισπράττουμε ότι υπάρχουν εντός του Οργάνου.
 
Σας παραθέτουμε παρακάτω οδηγίες και κανόνες, βάσει των οποίων πρέπει να κινηθεί το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιου όλων των Δήμων:

Κανονισμός καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος του Δήμου
Σύμφωνα με τον κανονισμό Καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος του Δήμου απαγορεύεται, η αφισοκόλληση και η ανάρτηση αφίσας ή αεροπανό.

1) Όλοι οι Δημότες, οι κάτοικοι της πόλης, καθώς και οι διερχόμενοι από την πόλη μας ξένοι τουρίστες ή ταξιδιώτες περαστικοί από άλλα σημεία της χώρας, υποχρεούνται να διατηρούν τους κοινόχρηστους δημόσιους χώρους, καθαρούς, αποφεύγοντας τη ρύπανση και καταστροφή κοινόχρηστων χώρων (σιντριβάνια, παρτέρια λουλουδιών, καλάθια ρίψης μικροαντικειμένων, κάδους) και οτιδήποτε έχει σχέση με τη δημοτική περιουσία της πόλης. Στους μη συμμορφούμενους με τη διάταξη αυτή ο Δήμος επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο.

α) Απαγορεύεται η αφισοκόλληση, ο διασκορπισμός εντύπων (φέιγ – βολάν ), η αναγραφή συνθημάτων και διαφημίσεων, η ανάρτηση ταμπλό, επιγραφών (σε τοίχους, κολώνες, δέντρα κλπ.) σημάτων που αποτελούν μια σημαντική πηγή ρύπανσης, υποβάθμισης και αλλοίωσης του περιβάλλοντος. Στους μη συμμορφούμενους με τη διάταξη αυτή ο Δήμος επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο.

β) Όλες οι πιο πάνω ενέργειες μπορεί να πραγματοποιούνται μόνο μετά από σχετική άδεια που θα χορηγείται από το Δήμο ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου και αφού ληφθούν υπόψη η καθαριότητα και το δημόσιο συμφέρον της πόλης. Η άδεια χορηγείται σύμφωνα με τους νόμους ,τις διατάξεις και τους κανονισμούς που ισχύουν εκάστοτε και κατόπιν καταβολής του σχετικού τέλους προς το Δήμο.

γ) Η πραγματοποίηση των πιο πάνω δραστηριοτήτων γίνεται μόνο σε προκαθορισμένους από το Δήμο χώρους και χρόνους σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του Ν. 1491/84  και εφόσον κριθεί ότι δεν προκαλείται ρύπανση και αλλοίωση του περιβάλλοντος και προσβολή του Δημοσίου αισθήματος και συμφέροντος .

δ) Κάθε παραβίαση των νόμων ,κανονισμών και σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί ουσιώδη παράβαση γιατί ρυπαίνει, αλλοιώνει και υποβαθμίζει το περιβάλλον, δημιουργεί κινδύνους για τη Δημόσια υγεία, προκαλεί το Δημόσιο αίσθημα και επί πλέον επιβαρύνει το Δήμο με επιπλέον δαπάνες για τον καθαρισμό της πόλης και της περιοχής . Οι παραβάτες τιμωρούνται με τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού πρόστιμα καθώς και  σύμφωνα  με το άρθρο 459 του Ποινικού Κώδικα .

Απορούμε λοιπόν πως οι πρώην αιρετοί που συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή και κατά τη διάρκεια της θητείας τους, φρόντιζαν (με πολύ καλά αποτελέσματα συνήθως) όλα τα παραπάνω, δεν συμβούλεψαν το όργανο, ώστε να προχωρήσει σωστά στις αποφάσεις-ενέργειές του.

 Έτσι λοιπόν κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι μετά την απόφαση των περισσότερων δημοτών για συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές, έχουν αλλάξει πολλά.

Από την 1η Σεπτεμβρίου ανέτειλε μια νέα σελίδα για την Κοινωνία και τους πολίτες του Βελβεντού. Χρειάζεται δουλειά, πίστη, υπομονή και επιμονή για να ξανακερδίσουν όλες οι κοινωνίες στη Δ.Ε. Βελβεντού τον χαμένο χρόνο των 3,5 προηγούμενων ετών. Και αυτό πρέπει να επιτευχθεί από όλους τους δημότες της Δ.Ε. Βελβεντού, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας. Καλούμε όλους τους πολίτες είτε τους εκφράζουμε πολύ, είτε λίγο, σε συστράτευση για ένα κοινό αγώνα και ένα καλύτερο μέλλον ολόκληρης της περιοχής μας, για έναν καλύτερο Δήμο αύριο.

Οι εκλεγμένοι στον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού
Τέτος Ν.    Ζορμπάς Μ.    Παπαδημητρίου Ζ.    Κουκάλης Δ.    Μαλλιούρα Π.
Κοσμάς Δ.     Πιτσιάβας Δ.     Βλατή Ελ.     Θεοχαροπούλου Ελ.     Κακούλης Δ.     Τζέλλας Ι.    Φουντούλη Ερ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.