Ενθουσίασε «Το δέντρο της γνώσης» στο δημοτικό σχολείο Λευκοπηγής



Πρώτη μέρα για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Λευκοπηγής με την νέα σχολική χρονιά να ξεκινά χωρίς προβλήματα και σημαντικές ελλείψεις.

Τα βλέμματα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών ήταν στραμμένα στο εικαστικό έργο που κοσμεί το μεγάλο τοίχο στο ισόγειο του σχολείου και αναπαριστά το δένδρο της γνώσης. Πρόκειται για ιδέα της εικαστικού Δώρας Ζήγρα που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εθελοντισμού με μαθητές του σχολείου.

Το δένδρο που μοιάζει με τον ιστορικό πλάτανο που κοσμεί την κεντρική πλατεία του χωριού έγινε απο ανακυκλώσιμα υλικά παλιά πλακάκια καπάκια απο αναψυκτικά κοχύλια της θάλασσας, γυαλιά σπασμένα, παλιά ξύλα και πέτρες ακόμη και μικρά μεταλλικά αντικείμενα που συνέλεξαν οι μαθητές και μετέφεραν στο σχολείο.

Το έργο που ολοκληρώθηκε την περίοδο του καλοκαιριού έχει μήκος δέκα μέτρα και ύψος τέσσερα και κοσμεί την μεγάλη τοιχοποιία στην είσοδο του σχολείου.

Από το vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.