Σύσκεψη με θέμα την υγεία και το νοσοκομείο Φλώρινας



Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προνοιακά ιδρύματα της Π.Ε. Φλώρινας και ειδικότερα το Νομαρχιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανου Μπίρου, παρουσία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για θέματα υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής, κ. Σταύρου Γιαννακίδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στα προνοιακά ιδρύματα οι οποίοι έκαναν εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την επίλυσή τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπίρος στους δημοσιογράφους, η συνάντηση έγινε εν όψει της συζήτησης για το μέλλον του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Φλώρινας στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Σήμερα έγινε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής υγείας που συστάθηκε στα πλαίσια και του συλλαλητηρίου που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Τα θέματα που αφορούν στην υγεία έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα συζητήσαμε διεξοδικά το ζήτημα του νοσοκομείου της Φλώρινας, παρουσία της επιτροπής. Αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως λόγω έλλειψης ιατρών και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Με την ανάθεση και την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο θεματικό αντιπεριφερειάρχη υγείας κ. Γιαννακίδη Σταύρο, θα εισηγηθούμε στο περιφερειακό συμβούλιο μια πρόταση για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία στην Π.Ε. Φλώρινας, για να μπορέσουμε να δώσουμε διέξοδο και λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν όλους τους κατοίκους της περιοχής. Εμείς με τη σειρά μας θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού που γίνεται σε επίπεδο περιφέρειας και θα κοιτάξουμε από εδώ και πέρα να βρούμε λύσεις, σε συζήτηση και συνεχή διαβούλευση τόσο με την επιτροπή υγείας όσο και με τους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας. Να προσθέσω ότι σε συνεργασία μας με τον περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Καρυπίδη, αποφασίστηκε μετά την απόφαση που θα πάρει το περιφερειακό συμβούλιο να γίνει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό υγείας στην Αθήνα, όπου και θα εκθέσουμε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Π.Ε. Φλώρινας αλλά και όλη η Δυτική Μακεδονία. Στο ζήτημα αυτό είμαστε πλέον αδιαπραγμάτευτα διεκδικητικοί και σε καμία περίπτωση δεν θα παραχωρήσουμε το δικαίωμα του πολίτη της Φλώρινας να έχει την υγεία που του αξίζει.».

Χρήσιμη και ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας κ. Γιαννακίδης. Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωσή του: «Εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από την πλευρά μου για την παρουσία σας εδώ. Μετά από το συλλαλητήριο που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην πλατεία, με την παρουσία πολύ μεγάλου πλήθους κατοίκων της Φλώρινας όπου διαδήλωσαν το γεγονός της υποστελέχωσης και της υποβάθμισης του νοσοκομείου της Φλώρινας, και με την παρουσία και ομιλία του περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Καρυπίδη, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε τα περισσότερα που μπορούμε για τη στελέχωση όχι μόνο σε ιατρικό αλλά και σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, έτσι ώστε το νοσοκομείο της Φλώρινας να έχει πλήρη λειτουργία και ο πολίτης της Φλώρινας να βρίσκει ποιοτική δημόσια υγεία. Το πλαίσιό μας είναι να διεκδικήσουμε όλες τις θέσεις που απαιτεί η λειτουργία του νοσοκομείου. Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να μας δώσει αυτές τις θέσεις είναι τότε στην αρμοδιότητά της να παραχωρήσει σε εμάς τις αρμοδιότητες έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε το νοσοκομείο της Φλώρινας για να μπορεί ο Φλωρινιώτης να βρίσκει αυτήν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών όσο γίνεται καλύτερα.»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.