Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη με τον Περιφερειάρχη Κεντρ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα



Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη είχε την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, με τον οποίο, όπως τόνισε, τους συνδέει όχι μόνο προσωπική φιλία, αλλά και κοινή καταγωγή από τη Δυτική Μακεδονία. Στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησαν ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος (ενέργεια, υδάτινοι πόροι, περιβάλλον και φυσικοί πόροι, τουρισμός, πολιτισμός και αγροτικός τομέας), όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στο άμεσο μέλλον. «Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική θέση των περιοχών μας και, μέσα από συνέργειες, να ενισχύσουμε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας στην τόνωση της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης στον τόπο μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης έκανε λόγο για την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας των αιρετών Περιφερειών μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων, που θα έχουν ως στόχο την εξωστρέφεια στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι δύο Περιφερειάρχες ανανέωσαν τη συνάντησή τους στο προσεχές διάστημα, προκειμένου να καταρτίσουν κοινό σχέδιο δράσης στις πολιτικές που θα αναπτύξουν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.