Η Σοφία Βόϊκου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας



Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, η Δημόσια  Βιβλιοθήκη Σιάτιστας  σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Λιάτος» και τις εκδόσεις  «Ψυχογιός»  παρουσίασαν το νέο βιβλίο της Σοφίας Βόϊκου  «Το Μυστικό της καταιγίδας».
       
Στο κατάμεστο αναγνωστήριο, μια από τις καλές και σταθερές  αναγνώστριες  της Βιβλιοθήκης η φιλόλογος  Αναστασία Μέτσιου παρουσίασε με μοναδικό τρόπο το νέο αυτό βιβλίο που είναι ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και στη δύναμη  του έρωτα  .
       
Στη συνέχεια η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό της και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.
    
Η Σοφία Βόϊκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sophia Antipolis της Νίκαιας, στη Γαλλία, στον τομέα της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου. Σπούδασε επίσης Ιστορία της Τέχνης στην École du Louvre στη Γαλλία. Έχει διδάξει Θεωρία της Επικοινωνίας και Ιστορία της Τέχνης στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ για χρόνια διατηρούσε μόνιμη στήλη για τα εικαστικά δρώμενα σε διάφορα πολιτιστικά περιοδικά της Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων και έχει γράψει δύο παραμύθια για παιδιά, ενώ από το 1997 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της διαφήμισης και επικοινωνίας. Έχοντας περάσει από τη θέση της κειμενογράφου και καταλήγοντας διευθύντρια δημιουργικού, πολλές διαφημιστικές καμπάνιες φέρουν την υπογραφή της. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΠΙΚΡΟ ΓΛΥΚΟ ΛΕΜΟΝΙ, ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ και ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.