ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Συγκέντρωση Σχολικών ΕιδώνΣτην ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης αρνούμαστε το «νοικοκύρεμα στην εκπαίδευση» που θα «αποβεί σε καλό μας». Έχουμε εξαρχής υποστηρίξει πως: «νοικοκύρεμα» που έχει να κάνει με όξυνση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση (όποιος έχει, μπορεί), με περιορισμό των σχολικών μονάδων (η οικονομία πάνω απ΄ όλα), σαρδελοποίηση των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας (να βγάλουμε κι απ’ τη μύγα ξίγκι), ωράρια κι απαιτήσεις αυξημένα (με μειωμένες ταυτόχρονα παροχές και μέσα), αναξιόλογες αξιολογήσεις, εργασιακές απορρυθμίσεις και τόσα άλλα… παιδαγωγικά, δεν μπορεί παρά να μας βρίσκουν αρνητικούς κι αντίθετους.

Πιστεύουμε σε μια παιδεία δημόσια, σε μια παιδαγωγική σύγχρονη, στις ίσες ευκαιρίες για όλους και προτάσσουμε τη συλλογικότητα.

Πιστεύουμε πως δεν πρέπει να ‘ναι τα παιδιά που άλλη μια φορά «θα πληρώσουν το μάρμαρο» και προσπαθούμε να απαντούμε στις κοινωνικές αντιθέσεις με συμμετοχή και αλληλεγγύη.

Η συμμετοχή και η αλληλεγγύη είναι που μας αναγκάζουν για τέταρτη χρονιά φέτος, παράλληλα με τις άλλες δράσεις για την προστασία του παιδιού, να ξεκινήσουμε και την προσπάθεια συλλογής σχολικών ειδών για παιδιά που οι οικογένειές τους μαστίζονται απ’ την κρίση κι αδυνατούν να στηρίξουν τη σχολική φοίτηση των παιδιών τους.

Η συμμετοχή όλο και περισσότερων από μας στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη, αφού και φέτος, δυστυχώς, η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, αλλά και οι αντιξοότητες που βιώνουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας, χειροτερεύουν.

Για ολόκληρο το Σεπτέμβριο, όποιοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια, μπορούν να φέρνουν στο νέο χώρο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης (στον πλακόστρωτο δρόμο της Αγ. Χριστοφόρου 6, πιο κάτω απ’ την Αίθουσα Τέχνης), από 06:00 έως 08:00 το απόγευμα, σχολικά είδη καινούργια ή και μεταχειρισμένα, όπως:

Σχολικές τσάντες, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, χαρτί Α4, διορθωτικά, μπλοκ ζωγραφικής, ακουαρέλες, τέμπερες-κηρομπογιές, μαρκαδόρους-ξυλομπογιές, πινέλα, κόλλες (υγρές και στικ), πλαστελίνες, ψαλιδάκια, διαφάνειες κ.α

Παρακαλούμε επίσης τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και διευθυντές των δημοσίων σχολείων να μας αναφέρουν τυχόν αδυναμίες που θα εντοπίσουν σε οικογένειες παιδιών να προμηθευτούν σχολικά, για να τους προμηθεύσουμε με είδη που θα συγκεντρωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δράση, μπορείτε να αναζητήσετε στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό χώρο arsiskozanis.blogspot.gr, ή μέσω της σελίδας facebook.com/Arsis.Kozanis.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.