Ημερίδα στην Πτολεμαΐδα για το ρόλο της γυναίκας στη διαπαιδαγώγησηΤο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 10:00π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου της Πτολεμαΐδας,  διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ και την Γενική Γραμματεία Iσότητας των Φύλων ημερίδα  με θέμα:

«ο ρόλος της γυναίκας στη διαπαιδαγώγηση σήμερα, προβληματισμοί και προτάσεις για τις άνεργες και εργαζόμενες μητέρες»

Η ημερίδα είναι απόσταγμα διετούς μελέτης , που έχει  πραγματοποιήσει στα πλαίσια της κοινωνικής του  δράσης το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ, την περίοδο 2012-2013 στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Εορδαίας με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί» και την περίοδο 2013-2014 στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με θέμα: «πιθανά προβλήματα συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης των παιδιών ηλικίας από  2,5 έως 4,5 ετών».

Η ημερίδα αυτή είναι η πρώτη που διοργανώνει το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ και είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της διαπαιδαγώγησης από ειδικούς  σήμερα. Στόχος είναι να δοθούν εφόδια,ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπεύτες, παιδαγωγούς, στις μητέρες για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους σήμερα.

Κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας θα είναι η γενική γραμματέας ισότητας των φύλων κα. Βασιλική Κόλλια.

Η Πρόεδρος της                                      Η Πρόεδρος της
Επιστημονικής Επιτροπής                                       Οργανωτικής Επιτροπής

Γιαννοπούλου Ευδοξία                                                  Κρυσταλλίδου Θεοπίστη

Για τους συμμετέχοντες στην ημερίδα θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 11:00π.μ στο αμφιθέατρο του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου με θέμα :

«Η διαχείριση του θυμού »

σε συνεργασία με 2ο και 3ο  περιφερειακό τμήμα  της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.