Πτολεμαΐδα: Μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές γυμνασίου – λυκείου



Από Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια,
Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας
Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαϊδας,
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Συγχαίρουμε τους νέους και τις νέες μαθήτριες που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις την περσινή σχολική χρονιά για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας μας. Παρά τις δυσκολίες, τα οικονομικά προβλήματα που καθιστούν τη μόρφωση «πολυτέλεια για λίγους» θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα  ότι είτε πετύχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις είτε όχι , μόνο με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών μπορούν να χτίσουν μια κοινωνία που θα ανταποκρίνεται στα όνειρα και τις ανάγκες τους.

Ιδιαίτερα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές και τα παιδιά που συμμετείχαν  πέρυσι στα μαθήματα αλληλεγγύης που διοργάνωσαν τα ταξικά σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ. Αποδεικνύεται ότι η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να φέρει αποτελέσματα σε μια κοινωνία που ολοένα μεγαλώνουν τα ταξικά τείχη για τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Αρκετά παιδιά που συμμετείχαν κατάφεραν να επιτύχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις και με καλή σειρά. Θέλουμε να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο δρόμο που έχουν μπροστά τους. Μας δίνει δύναμη και ελπίδα το παράδειγμα τους για να συνεχίσουμε πιο δυναμικά και οργανωμένα και φέτος τα μαθήματα αλληλεγγύης.

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν τα ταξικά σωματεία  για ζητήματα ανεργίας, αλληλεγγύης εντάσσονται και τα μαθήματα αλληλεγγύης. Απευθυνόμαστε κυρίως σε παιδιά ανέργων, οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής επιβίωσης. Είναι ανάγκη σήμερα να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη ανάμεσα σε εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους. Για να διεκδικήσουμε ουσιαστική ολόπλευρη μόρφωση για τα παιδιά μας, σε ένα ενιαίο υποχρεωτικό δημόσιο και δωρεάν σχολειό.
 
Οργανώνουμε τη δράση μας για να βάλουμε φρένο σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η ΕΕ και οι υπηρέτες του ευρωμονόδρομου για να διασφαλίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτό το στόχο υπηρετούν και οι αλλαγές στο ήδη «σαθρό» εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας,   με το « Νέο Σχολείο», το «Νέο ΕΠΑΛ», τις ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης), την αξιολόγηση. Να προσαρμοστεί το σχολείο στις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών για περισσότερα κέρδη, δημιουργώντας φθηνό  καταρτιζόμενο εργατικό δυναμικό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με την περιβόητη μαθητεία τα παιδιά θα δουλεύουν στις εργολαβίες της ΔΕΗ για μεροκάματο 5 ευρώ μεικτά!

Υπάρχει διέξοδος απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε κάθε μέρα εμείς και τα παιδιά μας. Είναι ο δρόμος του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα, η ενίσχυση των ταξικών σωματείων που θα φέρει ανάσες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, που θα ανοίξει το δρόμο για να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε, ώστε να χτίσουμε μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Ενημερώνουμε ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν τα εξής μαθήματα στα γραφεία μας (Β. Σοφίας 34, 1ος όροφος): Αρχαία ( Γυμνασίου- Λυκείου)

Έκθεση ( ΓΕΛ- ΕΠΑΛ)
Μαθηματικά ( Γυμνάσιο- Λύκειο)
Φυσική ( Γ΄ Λυκείου)
Αγγλικά ( Γυμνάσιο- Λύκειο)

Πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη 2014 στις 6.00μμ στα γραφεία μας.

Για συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνείτε με τα σωματεία στα εξής τηλέφωνα:
2463100915, 6979934045, 6973836845 ( εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.