Μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου

Μετά από τις Δημοτικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2010, αναλάβαμε την ευθύνη διαχείρισης του νέου Καλλικρατικού Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Για τον νέο Δήμο η κατάσταση ήταν σύνθετη και πολύπλοκη. Κληθήκαμε όχι απλά να ανασυγκροτήσουμε αλλά ουσιαστικά να χτίσουμε τον νέο Δήμο από την αρχή, πάνω σε νέα δεδομένα.
Χρειάστηκε πολλή δουλειά και κόπος από τους αιρετούς και τους υπαλλήλους του δήμου οι οποίοι έδωσαν τη δική τους μάχη με το χρόνο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άμεσο και να αποτυπώνεται έμπρακτα στην βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας.
 
Βρεθήκαμε απέναντι – όπως όλη η χώρα – σε μία πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να δέχεται το μεγαλύτερο βάρος των προβλημάτων και των ζητημάτων που προέκυπταν καθημερινά προσθέτοντας παράλληλα και νέες αρμοδιότητες χωρίς την αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση.
 
Παράλληλα βέβαια στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το δυσβάστακτο χρέος που προέρχονταν από προηγούμενες αυτοδιοιοκητικές περιόδους.
 
Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν σε κεντρικό επίπεδο έπληξαν καίρια την οικονομική αυτοτέλεια των δήμων και κάθε δημότη ξεχωριστά. Ταυτόχρονα όμως οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονταν με τον Δήμο να αποτελεί εκείνον τον θεσμό που ο πολίτης είχε τη δυνατότητα να απευθυνθεί και να βρει λύσεις, στο μέτρο του δυνατού, στα προβλήματα που τον απασχολούσαν.
 
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, να ανταποκριθεί στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή κατάσταση, να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες προς τους δημότες και ταυτόχρονα να δημιουργήσεις τις προοπτικές εκείνες που ήδη όπως αποδεικνύεται συντελούν και βοηθούν στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
 
Τοποθετήσαμε τον πήχη ψηλά αλλά πιστεύω μόνο έτσι ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού θα μπορούσε να βγει από το τέλμα στο οποίο βρισκόταν όταν αναλαμβάναμε τη διοίκησή του.
 
Βασικοί άξoνες προτεραιότητας για μας ήταν:
 – Οικονομική Εξυγίανση του Δήμου
 – Εκτέλεση πληθώρας μικρών έργων σε όλη την έκταση του Δήμου
 – Ένταξη και υλοποίηση μεγάλων έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ
 – Υποβολή προτάσεων για νέες εντάξεις έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ
 – Διοικητική Αναδιάρθρωση και Ανασυγκρότηση
 – Αναβάθμιση Υπηρεσιών
 – Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πρόνοια
 – Διαφάνεια, Θεσμική λειτουργία
 – Χρηστή Οικονομική Διαχείριση
 – Καθημερινότητα
 – Πρωτογενής τομέας
 – Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός
 – Εξασφάλιση όλων των θέσεων των εργαζομένων του δήμου
 
Είναι φανερό πλέον ότι το αναπτυξιακό έλλειμμα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μαζί με όλα τα’ άλλα μεγάλα προβλήματα, έχει δώσει τη θέση του σε μία αναπτυξιακή προοπτική βασιζόμενη σε μεγάλες παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν και υλοποιούνται σε όλη την επικράτεια του δήμου. Υπερβαίνοντας κομματικές, ιδεολογικές και τοπικιστικές αντιθέσεις δημιουργήσαμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε σταδιακά μέσα σε αυτά τα τρισήμισι χρόνια να ενταχθούν και να εκτελούνται μία σειρά μεγάλων έργων ικανά για να οδηγήσουν τον δήμο μας σε ανοδική τροχιά.
 
Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να τα πετύχουμε αυτά αν δεν υπήρχε η εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Με όλες μας τις δυνάμεις, εργαζόμενοι και αιρετοί, έχοντας ως στόχο και μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου μας δουλέψαμε εντατικά και με πάθος, καθημερινά εντός και εκτός δημαρχείου.
 
Αποδείξαμε ότι ακόμη και σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και δημοσιονομικής λιτότητας μπορεί να επιτευχθεί σπουδαίο έργο αρκεί να υπάρχει και να λειτουργεί η συνεργασία Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων.
 
Κλείνοντας μία δημιουργική περίοδο για τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συνεργάτες μου (αιρετούς και υπαλλήλους) για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
 
Με την συνεχή και αδιάκοπη συνεργασία μας μέσα από διαφωνίες αλλά πάντα με διάθεση προσφοράς, πετύχαμε όλοι μαζί ένα θετικό αποτέλεσμα.
 
Είμαι βέβαιος ότι και η νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει ακόμα παραπέρα τα ζητήματα που εμείς έχουμε ανοίξει και ότι κι αυτή με τη σειρά της θα συμβάλλει σε μία αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού
Βασίλειος Κωνσταντόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.