Τις επαναστάσεις μας δεν τις αντιγράφουμε, τις δημιουργούμε! Άρθρο του Αλέξανδρου Γεωργιάδη

Ελλάς του 2014 …

και όπου και αν σταθώ, όπου και αν βρεθώ, ακούω τους Έλληνες “τραβώντας τα μαλλιά τους” και βρίζοντας να ομιλούν για χαράτσια.

Μα οι ραγιάδες πλήρωναν τα χαράτσια, εσείς γιατί τα πληρώνετε; λέω εγώ…

Βέβαια μία κουβέντα είναι αυτή, απαντώ στον εαυτό μου, καθώς στις διαφωνίες και αντιπαραθέσεις καλό είναι να έρχεσαι στην θέση του άλλου. Το θέμα αυτό, σαφώς χρήζει εκτενούς αναλύσεως, αλλά λέω να μην σταθούμε εδώ… Σαφώς δεν είναι εύκολο, και δεν διακινδυνεύεις να μην πληρώσεις “φόρους υποτέλειας” και χαράτσια όταν είσαι οικογενειάρχης, όταν διαθέτεις έναν επαγγελματικό χώρο που πρέπει να λειτουργήσει ή όταν ενοικιάζεις την περιουσία σου, σε απειλούν βλέπεις με έναν καθαρό εκβιασμό…

Μου κάνει εντύπωση όμως, που όλοι όσοι διαμαρτύρονται για τα σκληρά αυτά οικονομικά μέτρα που μας έχουν επιβάλει, φανερά εκνευρισμένοι τα βάζουν με τους υπόλοιπους πληρωτές των χαρατσιών, απανωτών φόρων επί φόρων, επιδομάτων αλληλεγγύης κ.λ.π.. Γιατί λένε οι Έλληνες υποκύπτουν και κανείς δεν αντιστέκεται; γιατί κανείς δεν διαδηλώνει;

Κανείς από όλους αυτούς που σας αναφέρω, δεν θα συμμετείχε ποτέ σε διαδήλωση όμοια με αυτή των Αγανακτισμένων και δεν έχει και σκοπό να το κάνει, το απαιτεί όμως από τους άλλους. Κανείς δεν θα ύψωνε το ανάστημα του να αντισταθεί, ενώ έχει κάθε δικαίωμα διότι εδώ διαπράττεται αδίκημα, και το λέω αδίκημα με την έννοια ότι δεν είναι δίκαιο και αποδεδειγμένα αντισυνταγματικό. Όμως ο Έλληνας εξακολουθεί να κρατά παθητική στάση, και όσο πληρώνει, τόσο θα τον υποχρεώνουν και υπερχρεώνουν. Περιμένει από τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, παραμένοντας αδρανής ενώ θα μπορούσε να οργανωθεί έστω σε ομάδες, μεγάλες ομάδες και να απαιτήσει να αποδοθεί δικαιοσύνη με νομικά μέσα και σε νομικά πλαίσια. Θα μου πείτε πια δικαιοσύνη, υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό το κράτος; Άλλο θέμα και αυτό, φλέγον όσο και η Καταστροφή της Χίου, η νεότερη….

Και μιας που αναφερθήκαμε σε καταστροφή Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ σε όλα τα επίπεδα!

Καίγονται, τα δάση της, οι καλλιέργειες της, τα πολύτιμα και σπάνια αγαθά της Ελληνικής γης μαζί με τα όνειρα εκείνων που την φροντίζουν.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ! ναι! σε όλα τα επίπεδα!

Δεν θα μιλήσω αυτή τη φορά για αξίες και ιδανικά που χάνονται, ούτε για τον Εθνικό μαρασμό, αλλά για την αργή γενοκτονία των Ελλήνων. Έχει χαθεί κάθε έλεγχος. Μας βιάζουν, μας κακοποιούν, μας ληστεύουν, μας σκοτώνουν, μας αυτοκτονούν και συν τοις άλλοις μας κοροϊδεύουν, μας ξεπουλούν όσο όσο και  μας πουλούν ψεύτικες ελπίδες οι κυβερνώντες και οι αντι-κυβερνώντες μας πουλούν φθηνές ρητορείες αποσκοπώντας αποκλειστικά στην εμβέλεια του κόμματος τους. Η απραξία και η αμετροέπεια σε όλο τους το μεγαλείο.

Οι ανέκαθεν βολεμένοι φεύγουν για το εξωτερικό για να βολευτούν ακόμη περισσότερο και τα άξια Ελληνόπουλα μας, με δάκρυα στα μάτια φεύγουν και αυτά μη αντέχοντας άλλο τον εξευτελισμό προσδοκώντας έναν αξιοπρεπή βίο.

Πολλοί φεύγουν με πίκρα βρίζοντας την Ελλάδα.

Μα δεν σας φταίει η έρημη η Ελλάδα, αλλά οι αντεθνική θολοκουλτούρα  που πέρασε στις συνειδήσεις των Ελλήνων διαμέσου της Πολιτικής και κατέστρεψε, λεηλάτησε, και χρεοκόπησε, οικονομικά, πολιτιστικά και ηθικά αυτόν τον τόπο, που μόνο αν ξεριζωθεί από τις ρίζες της, μόνο τότε, θα ανασάνει.

Αυτές οι σκέψεις βασανίζουν το μυαλό μου αυτόν τον καιρό, δεν είναι πρωτοποριακές και ξέρω ότι αυτήν την στιγμή πολλοί σκεπτόμαστε το ίδιο. Αυτές οι σκέψεις μας βασανίζουν την ώρα που όλος ο πλανήτης, παρόλο που καίγεται, καταστρέφεται, λιμοκτονεί και αργοπεθαίνει κλιματολογικά και σε επαναστάσεις ανοιξιάτικες, φθινοπωρινές και πολεμικές συρράξεις είναι στραμμένος στο επίκεντρο του, την ΕΛΛΑΔΑ.

Πολλοί μας παρακολουθούν χλευάζοντας μας, άλλοι με ενδιαφέρον, πολλοί λαοί με συμπόνια, βροντοφωνάζοντας ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΏ ΈΛΛΗΝΑΣ!, και άλλοι λαοί με απλή περιέργεια. Όλοι όμως περιμένουν πως θα αντιδράσει ο Έλληνας, το πειραματόζωο ως είθισται τελευταία να μας αποκαλούν. Περιμένουν να δουν πότε θα ξεσηκωθούμε και πως θα ξεσηκωθούμε. Περιμένουν πλατείες με Αγανακτισμένους!

Όχι, ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει έτσι. Και αν βγήκε στις πλατείες σε ένα ξενόφερτο και επιτηδευμένο κίνημα, συντονισμένο από κάποια “αγνώστου” προελεύσεως κέντρα, που μπορούμε να φανταστούμε που αποσκοπούσαν, και άναυδοι παρακολουθήσαμε ένα πανηγύρι των ζουλού με τα ταμπούρλα, του εμπορίου και παρεμπορίου που μόνο ντροπή και αηδία προκάλεσαν, των αλλιευτών των ψυχών των δυστυχισμένων Ελλήνων, με την καρδιά κομμάτια, το ηθικό σμπαράλια, το βήμα αργόσυρτο και το βλέμμα απλανές και αβέβαιο, ήταν παροδικό.

Αλήτες! πως μας καταντήσατε!

Κι ύστερα φωτιά, στάχτη και μπούρμπερη, καπνός δάκρυα και αίμα, ο θάνατος παραμόνευε παντού! την ώρα που το μέλλον του Έλληνα καταδικαζόταν σε θάνατο… ερήμην.

Αυτό δεν θα ξαναγίνει και δεν πρέπει να ξαναγίνει, ο Έλληνας όταν θα έρθει η ώρα δεν θα βγει στις Πλατείες και αν βγει πάλι στημένο θα είναι από τους γνωστούς εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες…

Ο Έλληνας όταν θα έρθει η ώρα, θα αντιδράσει διαφορετικά, η ώρα δεν αργεί, διότι σιγά σιγά του παίρνουν ότι του  ανήκει. Ο Έλληνας όταν θα έρθει η ώρα, θα απαιτήσει Δικαιοσύνη και θα διεκδικήσει όσα του παίρνουν όπως μόνο αυτός γνωρίζει, όπως του το υπαγορεύουν τα γονίδια του…. για τον τρόπο ίσως να πήραμε μια ιδέα από τους κατοίκους της Ύδρας, από τους απογόνους των ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΔΩΝ!

Είμαστε απρόβλεπτος λαός και διόλου απίθανο να εκπλαγούμε από την ίδια μας την συμπεριφορά. Παρόλο που ζούμε σε μία μικρή χώρα και ανίσχυρη πολιτικά, έχουμε ισχυρούς συμμάχους, αυτές τις θείες δυνάμεις που και ίδιοι δεν γνωρίζουμε αλλά τις νιώθουμε. Αυτές που ανέκαθεν μας έδιναν δύναμη και μεγαλουργούσαμε.

Εμείς οι Έλληνες είμαστε γένος, πολεμιστών, φιλοσόφων και επαναστατών!

Τις επαναστάσεις μας δεν τις αντιγράφουμε, τις δημιουργούμε!

Είμαστε γένος Ηρώων, των Μαχητών της Τροίας, Μαραθωνοδρόμων και Σπαρτιατών!

Είμαστε απόγονοι του Οδυσσέα!

Είμαστε απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου!

Απόγονοι των Νικηφόρων Μαχών του 1940, των επαναστατών του 1821 της στεριάς και των Μπουρλοτιέρηδων των Θαλασσών!

Είμαστε αυτοί που μια μικρή σπίθα μπορούν να την κάνουν μπουρλότο. Αυτήν την σπίθα του νου που ανάβει με την καρδιά και αναδύει την Αδάμαστη Ψυχή του Έλληνα!

ALEXANDROS GEORGIADIS

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.