Συμμετοχή Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας σε συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
(Αναχώρηση το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 15:00 από το Δημαρχείο)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, άνεργοι- άνεργες

Η επίθεση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε  στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα συνολικά ξεδιπλώνεται με νέα επεισόδια από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα. Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, νέα μείωση μισθών με γενίκευση των ατομικών συμβάσεων (κάτω από 586 ευρώ). Απλήρωτοι για μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι. “Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα”, ψίχουλα 250 ευρώ με κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων. Κατάργηση τριετιών-μείωση μισθών μέχρι 30%. Κατάργηση αποζημιώσεων. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων. Επέκταση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Γενίκευση ελαστικής εργασίας με προγράμματα απασχόλησης – δώρο στους εργοδότες. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες – κάτεργα. Ένταση φοροκυνηγητού για το λαό (π.χ. ΕΝΦΙΑ) – Μείωση φόρων στο κεφάλαιο. Ρυθμίσεις “κόκκινων δανείων” για επιχειρήσεις. Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια κ.ά.). Απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ. Νέα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, απαλλαγή κράτους-εργοδοσίας από τη χρηματοδότησή του. Νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, θεμελίωση σύνταξης με 6.000 αντί 4.500 ένσημα. Φοβούνται αντιδράσεις, επιστρατεύουν απεργούς, σχεδιάζουν κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάμφθηνα χέρια.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που επιτάσσει η περιβόητη ανταγωνιστικότητα, είτε τη βαφτίζει σταθερότητα, ανάκαμψη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είτε παραγωγική ανασυγκρότηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, ζωή χαρισάμενη για τα παράσιτα, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί κέρδη και λαϊκή ευημερία δεν συμβαδίζουν.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, άνεργε,

Μην αρκείσαι στο μικρότερο κακό. Έτσι, προετοιμάζεις το χειρότερο. Κάνε πέρα τη φωνή της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, τη μερίδα των συνδικαλιστών που την υπηρετεί όλα αυτά χρόνια και σπέρνει έτσι αυταπάτες και απογοήτευση. Μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αλλάξουμε την κατάσταση. Αν δεν το κάνουμε τώρα η ανεργία και η φτώχεια θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο. Οργανώσου στο σωματείο σου, δώσε δύναμη στη δύναμη σου, μη μένεις μόνος. Μπορούμε ενωμένη η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τους φτωχούς αγρότες να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, να χτυπήσουμε το κακό στην ίδια τη ρίζα του, παίρνοντας στα χέρια μας τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουμε, οργανώνοντας την κοινωνία, ώστε να ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας.

Έλα στη σύσκεψη την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 8.00μμ στα γραφεία του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί τη δράση μας για το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.