Διπλή πρεμιέρα για την μικρού μήκους ταινία «Στο Φόβο» του Κοζανίτη Νίκου Κουρού



Διπλή θα είναι η πρεμιέρα για τη μικρού μήκους ταινία του Νίκου Κουρού ‘’Στο Φόβο’’, όπου θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα δύο κινηματογραφικών φεστιβάλ του εξωτερικού μέσα στον Σεπτέμβρη. Η πρώτη συμμετοχή, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών ”Food Festival” που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Αλβανία και η δεύτερη στο ”Viewster Festival” στη Ζυρίχη, που θα πραγματοποιηθεί από 11 εως 25 Σεπτεμβρίου.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά ταινία του Κοζανίτη δημιουργού, γυρισμένη με μηδενικό προυπολογισμό, προιόν συνεργασίας μιας ομάδας επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών συντελεστών που μοναδικό τους σκοπό είχαν να δημιουργήσουν.

Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία δυο παιδικών φίλων που με τα χρόνια ο ένας εντάσσεται σε μια νεοφασιστική ομάδα, με αποτέλεσμα αυτό να τους φέρει αντιμέτωπους. Η επικίνδυνη μάστιγα του φασισμού και κατά πόσο αυτή χρησιμοποιείται προκειμένου να δημιουργηθεί ένας εμφύλιος πόλεμος, αποδυναμώνοντας τη λαική δύναμη, με αποτέλεσμα οι ανθρώπινες σχέσεις να γίνονται ακραίες, σχέσεις κυνηγού-θηράματος με μοιραίο επακόλουθο την εξόντωση του ενός.

Το θέμα δεν είναι καινούργιο στην ελληνική πραγματικότητα-και όχι μόνο. Συναντάται και σε άλλες παλαιότερες σκοτεινές πτυχές της ιστορίας, ως πάγια τακτική της εξουσίας, που εμμέσως πλην σαφώς, εκμεταλλευόμενη τις απόψεις, πολιτικές και μη, ή τις αδυναμίες κοινωνικών ομάδων, σπέρνει έριδες μεταξύ τους, στρέφοντας τη μια ομάδα εναντίον της άλλης. Κι επειδή το θέμα του κοινωνικού αυτοματισμού είναι ‘’διαχρονικό’’, στην ταινία γίνεται ένας συνδυασμός στοιχείων του παρελθόντος με τη σημερινή εποχή, όσον αφορά τις ενδυμασίες, τα ντεκόρ, αλλά και σε ερμηνευτικό επίπεδο, αφού ο ένας βασικός χαρακτήρας είναι ο ακτιβιστής προοδευτικός ιδεολόγος μιας άλλης εποχής, οπότε δρα και συμπεριφέρεται ανάλογα, σε αντίθεση με τον δεύτερο βασικό χαρακτήρα, έναν μέσο σημερινό άνθρωπο, αδρανή, που θεωρεί ότι το πρόβλημα του διπλανού του δεν τον αφορά ιδιαίτερα.

Η ταινία (που στο εξωτερικό θα προβάλλεται με τον τίτλο ”Fear”) γυρίστηκε σε άσπρο-μαύρο στο μεγαλύτερο μέρος της στο στέκι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης, αλλά και σε ορεινές περιοχές της Πτολεμαίδας τον Δεκέμβρη του 2013.

Παίζουν οι Νίκος Κουρού, Γιάννης Αδαμίδης, Γλυκερία Παπαδοπούλου, Μιχάλης Αραβαντινός, Γιάννης Κοκκάνης, Γιάννης Καλαίτζος και Νίκος Μελεμενής. Τη διεύθυνση φωτογραφίας και το μοντάζ ανέλαβε ο Φάνης Τοψαχαλίδης, τη μουσική ο Γιάννης Παπαδημητρίου, την ηχοληψία η Ελένη Φασούλα, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Στεφανία Θεοδωρίδου, ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία ο Νίκος Κουρού. Η παραγωγή είναι της Tops Productions.

http://enomilkani.wix.com/programi-14

http://festival.viewster.com/

Τρέιλερ ταινίας
http://www.dailymotion.com/video/x1oya2j_%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF-fear-2014-trailer-english-subtitles_shortfilms

Link ταινίας
http://stofovo.blogspot.gr/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.