Ευρωπαϊκό Έργο DESUR – Ανάπτυξη βιώσιμων Περιφερειών μέσω Υπεύθυνων Μικρομεσαίων ΕπιχειρήσεωνΤο DESUR (Ανάπτυξη βιώσιμων Περιφερειών μέσω Υπεύθυνων ΜΜΕ) είναι ένα Ευρωπαϊκό έργο που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG IVC.

Μια υπεύθυνη εταιρεία λειτουργεί με βάση τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: Κέρδος, Άνθρωποι και Πλανήτης. Χωρίς οικονομικό όφελος (Κέρδος), δεν είναι δυνατό να εκτελούν δράσεις στον άλλο άξονα. Χωρίς προσωπικό/συνεργάτες με κίνητρα (άτομα), μια εταιρεία θα είναι λιγότερο επιτυχημένη. Χωρίς φροντίδα για το περιβάλλον τους (Πλανήτης) δεν νοείται η επίτευξη αποτελεσμάτων μιας εταιρείας. Υπάρχει και ένας τέταρτος πυλώνας εξίσου σημαντικός που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τις ΜΜΕ: Ο πολιτισμός,  οι παραδόσεις  και η ιστορία ενός τόπου που χωρίς αυτά δεν υπάρχει αύριο!

Το έργο DESUR εξετάζει τις δυσκολίες που έχουν οι ΜΜΕ κατά την προσπάθεια να ενσωματώσουν την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη στο επιχειρηματικό τους μοντέλο καθώς και τους τρόπους/μεθόδους για την καλύτερη ανάδειξη των δράσεων Κοινωνικής Υπευθυνότητας στην περιοχή εγκατάστασης τους.  Οι ΜΜΕ συχνά δεν διαθέτουν τους πόρους και την αναγκαία ευαισθητοποίηση για τη θέσπιση βιώσιμων πρακτικών όπως: σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον, άρση των εμποδίων και των ανισοτήτων, τη δια βίου μάθηση, την αύξηση της παραγωγικότητας, την αποτελεσματική χρήση των πόρων, την βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους εργαζομένους, την υποστήριξη του πολιτισμού και της τέχνης σε τοπικό επίπεδο, την διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων ενός λαού.

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 θα εξεταστεί η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ο ρόλος της στην προώθηση του πολιτισμού και της τέχνης σε τοπικό επίπεδο. Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο και αναπόδραστο κομμάτι της ταυτότητας ενός τόπου και το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τις επιχειρήσεις της περιοχής. Εκτός από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις μας πρέπει να εξάγουν πολιτισμό, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λαού της περιοχής μας όπως η φιλοξενία, τα ήθη και τα έθιμα. Για να γίνει αυτό οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αγκαλιάσουν το πολιτισμό και τους πρεσβευτές τους σε τοπικό επίπεδο.

Για να συμμετάσχετε ενεργά στην συζήτηση παρακαλείστε να προσέλθετε  στο εναρκτήριο συνέδριο του 16ου Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης που πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής στις 5 το απόγευμα.

Πρόγραμμα Συνεδρίας

1) «Η μουσική σημειογραφία ως οικονομική δραστηριότητα»
Εισηγήτρια: Κατερίνα Κυρατσού
2) «Δημιουργική Πλατφόρμα για την Κοινωνική Καινοτομία»
Εισηγητής: Πάνος Ρεμούνδος
3) «Κοινωνική οικονομία και πολιτισμός. Προσδοκίες και παραδείγματα»
Εισηγητής: Ευστάθιος Καρκαντώνης
4) «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον πολιτισμό – Παρουσίαση έργου DESUR»
Εισηγητής: Δημήτρης Κούρας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.