Έργο ζωής για Γαλατινή, Εράτυρα και Καλονέρι η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων – Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε ο Γιώργος Δακής

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα στο Δήμο Βοΐου. Πρόκειται για το έργο: «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων πρώην Δήμου Άσκιου και εξωτερικά αποχετευτικό δίκτυα οικισμών Γαλατινής, Εράτυρας και Καλονερίου» προϋπολογισμού 8.800.000 €, που υπέγραψε την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014, στην τοπική Κοινότητα Γαλατινής  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής  με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Γιάννη Σόκουτη και Βασίλη Πάτρα, του νέου Δημάρχου Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλου, του νυν Αντιδημάρχου Παναγιώτη Γαρούφα, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παύλου Μέτσιου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και Υπηρεσιακών Παραγόντων.

«Πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για την Γαλατινή», τόνισε φανερά συγκινημένος ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Βασίλης Πάτρας που έλκει την καταγωγή του από την ομώνυμη κοινότητα όπου και διετέλεσε πρόεδρος για 8 χρόνια και πρόσθεσε: «Είναι έργο ζωής και ανάπτυξης που οραματιστήκαμε πριν 20 ολόκληρα χρόνια. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη που πίστεψαν στο δικό μου όραμα και προχώρησαν τις διαδικασίες για να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τίποτα να μην ήξερα για τη Γαλατινή, τίποτα να μην γνώριζα για το έργο, βλέποντας τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση στο πρόσωπο του Βασίλη θα έβγαζα αβίαστα το συμπέρασμα ότι πρόκειται όντως για ένα έργο ζωής. Βασίλη χαίρομαι πραγματικά και θερμά συγχαρητήρια σε σένα που ήσουν οραματιστής του έργου αυτού».

«Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και συστηματικής εργασίας ενός μεγάλου αριθμού εμπλεκομένων φτάνουμε στη σημερινή ημέρα της υπογραφής της σύμβασης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δακής. Είμαστε σίγουροι ότι θα αναβαθμίσει εξαιρετικά την καθημερινότητα και την ασφάλεια των κατοίκων που διαμένουν στους τρεις οικισμούς. Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση και είμαστε σίγουροι ότι ο ανάδοχος θα ολοκληρώσει το έργο μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες».

Ο κ. Δακής έκανε εκτενή αναφορά στα περιβαλλοντικά έργα που εκτελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Μακεδονία σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε δώσει ειδική βαρύτητα στα περιβαλλοντικά έργα και είμαστε σε κορυφαία θέση σε επίπεδο Ελλάδας στις εντάξεις και στις απορροφήσεις χρηματοδοτήσεων και πόρων σε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, διαχείρισης ομβρίων υδάτων και γενικότερα σε αυτές τις υποδομές οι οποίες δίνουν ένα ιδιαίτερα αναπτυξιακό ρόλο στον τόπο μας».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.