Καλοκαιρινό… χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα Γρεβενών!



Μπορεί τα σπορ του… χιονιού να μην προσφέρονται για το καλοκαίρι στη χώρα μας, όμως οι υπεύθυνοι στο χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα Γρεβενών είχαν την ιδέα να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους κατά τους θερινούς μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισαν να «πειραματιστούν» με άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως το mountain bike, ένα εγχείρημα που βρήκε ανταπόκριση από τον κόσμο. Σύμφωνα με το «Έθνος», οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου αποφάσισαν να ανοίξουν τις εγκαταστάσεις του πιλοτικά το περασμένο Σαββατοκύριακο και δεκάδες άτομα από όλη την Ελλάδα βρήκαν την ιδέα ενδιαφέρουσα και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Στην πλειονότητά τους επρόκειτο για λάτρεις του mountain bike, που βρήκαν στην περιοχή έναν εξαιρετικό τόπο ανάπτυξης του συγκεκριμένου σπορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το εγχείρημα θα επαναληφθεί με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων καθ΄ όλη την ερχόμενη εβδομάδα (9-17 Αυγούστου).

Η Βασιλίτσα επιδιώκει να γίνει το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας που θα λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα μέρη στην Ευρώπη και στην Αμερική.

«Προσαρμόσαμε κάποιους γάντζους στους αναβατήρες ώστε να μπορούν να παίρνουν ποδήλατα και ανοίξαμε μια ποδηλατική διαδρομή στα ίχνη παλιού χαραγμένου μονοπατιού που χρησιμοποιούσαν κτηνοτρόφοι, με αφετηρία τη μία χιονοδρομική πίστα, στα 1.620 μέτρα», ανέφερε σχετικά ο αντιπρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας και αντιδήμαρχος Γρεβενών, Γιάννης Νασίκας στο «Έθνος».

Η διαδρομή, μήκους 1.700 μέτρων, «δοκιμάστηκε» το περασμένο Σαββατοκύριακο από περίπου 50 ποδηλάτες που μετέβησαν στην περιοχή από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Κόρινθο, τη Λευκάδα, την Κέρκυρα και από άλλες περιοχές της χώρας, και οι υπεύθυνοι στοχεύουν να τραβήξουν ακόμη περισσότερο κόσμο που ασχολείται με το mountain bike.

antenna.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.