Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου: «Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και η εξασφάλισή της υποχρέωση της πολιτείας»



Ο ΣΥΡΙΖΑ,  θεωρώντας ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και  η χρήση της καθορίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, συνεχίζει τον αγώνα  για τη δυνατότητα πρόσβασης όλων σ’ αυτήν,  με την κατάθεση δύο τροπολογιών , για την δωρεάν παροχή ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες και για την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του Μαρτίου 2011, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τίτλο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας, καθώς και  δύο ερωτήσεων, για τη δραματική αύξηση στις διακοπές ηλεκτροδότησης νοικοκυριών και το κοινωνικό οικονομικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και για τη διασφάλιση της παροχής φυσικού αερίου το χειμώνα, λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία.

Για το ΣΥΡΙΖΑ η ενέργεια , το νερό, η υγεία και η παιδεία είναι αναγκαίοι όροι επιβίωσης και αξιοπρεπούς διαβίωσης , είναι κοινωνικά αγαθά που δικαιούνται όλοι ανεξαιρέτως να απολαμβάνουν και, συνεπώς,  είναι υποχρέωση της πολιτείας  η δυνατότητα πρόσβασης σ’ αυτά όλων ανεξαιρέτως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την ενέργεια βασικό πυλώνα του συνολικού σχεδίου για την  παραγωγική ανασυγκρότηση  και την ανάπτυξη της χώρας μας και γι’ αυτό πιστεύει πως πρέπει αυτή να είναι υπό δημόσιο έλεγχο, ώστε να εξασφαλίζεται η ενεργειακή επάρκεια και να παρέχεται στο σύνολο της κοινωνίας σε προσιτές τιμές και με τρόπο όσο το δυνατόν φιλικό στο περιβάλλον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.