Απάντηση Π. Κουκουλόπουλου σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΚΑΠ

«Η πρόταση για τη νέα ΚΑΠ που παρουσιάσαμε, χθες,  στη Βουλή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε προέκυψε από παρθενογένεση. Η αναθεώρηση της ΚΑΠ συζητείται σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κουνοβούλιο και Συμβούλιο Υπουργών) εδώ και τρία χρόνια και οι βασικές αρχές  έχουν αποτυπωθεί στον Κανονισμό εδώ και πολλούς μήνες.

Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων ενημερώθηκε χθες για τρίτη φορά από το ΥπΑΑΤ με θέμα τη νέα ΚΑΠ.

Όποιος ενδιαφέρεται για την ελληνική αγροτιά και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είχε όλο το χρόνο να διαμορφώσει τη δική του πρόταση.

Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα, πόσο μάλλον για το ΣΥΡΙΖΑ που στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου είχε ως κεντρικό σύνθημα «την Κυριακή ψηφίζουμε – τη Δευτέρα φεύγουν». Σύνθημα, που σαφώς υποδηλώνει τη βούλησή τους και συνακόλουθα την ετοιμότητά τους να κυβερνήσουν.

Οι γενικόλογοι και αναληθείς ισχυρισμοί της θλιβερής ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκαλύπτουν παρά μόνο την οκνηρία και την αβελτηρία ενός σχηματισμού που είδε να γιγαντώνεται,  κραυγάζοντας δύο λέξεις «μνημόνιο – αντιμνημόνιο».

Όσο για τον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι η πρόταση που παρουσιάστηκε χθες κυοφορήθηκε ερήμην των εκπροσώπων των αγροτών μπορούν να ρωτήσουν τους ίδιους τόσο για τις δεκάδες συναντήσεις – συζητήσεις του τελευταίου μήνα στο ΥπΑΑΤ,  όσο και πολύ περισσότερο για τον ουσιαστικό χαρακτήρα που είχαν αυτές οι συζητήσεις, αφού οι βασικές προτάσεις των αγροτών αποτυπώνονται στη νέα ΚΑΠ.

Ας το πάρουν απόφαση στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ξεκινά με τη νέα ΚΑΠ, με τους αγρότες πρωταγωνιστές στην κοινωνική συμμαχία των παραγωγών  που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.