Βίντεο kozaniLife.gr: Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου σε συναντήσεις με φορείς στην ΚοζάνηΤην Κοζάνη επισκέφθηκε, την Τρίτη 22-07-2014, η βουλευτής Β’ Θεσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.

Η κυρία Ξουλίδου συνοδευόμενη από κλιμάκιο μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του κινήματος, επισκέφθηκε φορείς της Εκπαίδευσης, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων της Εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Πιο συγκεκριμένα το κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής την βουλευτή επισκέφθηκε κατά σειρά: την Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας κ. Βόντσα Βασιλική, τον Διευθυντή της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης κ. Γκαμπουρα Ιωάννη και τον Πρόεδρο του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας Δρ. Ασημόπουλο Νικόλαο. Ακόμα το κλιμάκιο μας στα πλαίσια της όλης δράσης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Σόκουτη Ιωάννη με τον οποίο επίσης συζητήθηκαν προβλήματα και θέματα που αφορούν την Παιδεία.

Παράλληλα η κ. Ξουλίδου με αφορμή την συμπλήρωση ενός (1) έτους εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας στους εκπαιδευτικούς, συναντήθηκε με πολυμελείς αντιπροσωπείες των τοπικών συνδικαλιστικών φορέων στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής Κοζάνης. Ειδικότερα στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας και Κοζάνης, των ΕΛΜΕ Εορδαίας και Κοζάνης, Αιρετοί των Κλάδων ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ, των μεταταγμένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των Εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σε όλες τις συναντήσεις και τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα του κλάδου στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.

Κυρίως συζητήθηκαν ζητήματα υποχρηματοδότησης στον χώρο της Παιδείας, συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και τα πλέον “καυτά” θέματα στο χώρο των εκπαιδευτικών, αυτά των μετατάξεων, της διαθεσιμότητας και της διάλυσης ολόκληρων τομέων της Τεχνικής εκπαίδευσης.

Όλοι οι φορείς που συναντήθηκαν με την υπεύθυνη τομέα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός της πολύ καλής γνώσης των θεμάτων που τους ταλανίζουν, από πλευράς της, όπως και για την έμπρακτη συμπαράσταση τόσο την δική της, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και ολόκληρου του Κινήματος το οποίο είναι αλληλέγγυο στους αγώνες τους και απαιτεί από την συγκυβέρνηση να δώσει επιτέλους λύση στα διογκούμενα προβλήματα που δημιούργησαν οι πολιτικές που επέβαλλαν τα προστάγματα της Τρόικας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαβεβαιώνουμε τους καθηγητές, τους δάσκαλους, τους νηπιαγωγούς, τους μαθητές, τους γονείς και όλους αυτούς που απαρτίζουν την Εκπαιδευτική κοινότητα, ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας με στόχο την πλήρη αναδιοργάνωση στο χώρο της εκπαίδευσης έτσι ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην Παιδεία μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.