Σωματείο Εργατοτεχντιών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: Όχι άλλος νεκρός εργάτης στο βωμό των κερδών της «δημόσιας» ΔΕΗ

Ο θάνατος του συναδέλφου μας,  χειριστή σκαπτικού μηχανήματος στα «σκληρά» του Νότιου Πεδίου και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, κατά την εκτέλεση της εργασίας του, δείχνει με τον τραγικότερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στα ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ. Είναι πλέον κοινώς ομολογούμενο ότι πίσω από την απώλεια του συναδέλφου μας βρίσκεται η εντατικοποίηση της εργασίας, η συνεχόμενη πίεση για αύξηση της παραγωγικότητας, η μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας με ευθύνη της διοίκησης, η έλλειψη προσωπικού. Άλλωστε, στα «σκληρά» λειτουργεί το «πρωτοποριακό» σύστημα παρακολούθησης κάθε κίνησης των εργατών μέσω κλειστού κυκλώματος.  Είναι οι ίδιες αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες συναδέλφους μας στο παρελθόν.

Τώρα στερέψαν πλέον τα δάκρυα.

Ο πόνος για την απώλεια ενός ακόμα συναδέλφου πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη, σε οργάνωση στο σωματείο για να απαιτηθούν η τήρηση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, των ωραρίων, των κανονισμών για τη λειτουργία και συντήρηση των μηχανημάτων και οχημάτων, για να απαιτηθεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αυτή είναι η ευθύνη μας για να μη θρηνήσουμε και άλλους συναδέλφους. Το σωματείο μας θα αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες σε αυτή τη κατεύθυνση.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας, συμμεριζόμενοι τον πόνο της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, να σφίξουν τη γροθιά τους, να οργανωθούν στο σωματείο, να δυναμώσουν τη πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.