ΚΚΕ Πτολεμαΐδας: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Το ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ένταση της επιθετικότητας του Ισραηλινού κράτους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Καταδικάζουμε τις δολοφονικές πολεμικές επιδρομές στα Παλαιστινιακά εδάφη.
    
Υπογραμμίζουμε τις βαριές ευθύνες της πολιτικής ΕΕ και ΗΠΑ, που ενθαρρύνουν την εγκληματική δράση του Ισραηλινού κράτους, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα.
    
Η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ, που αναβαθμίζουν με διάφορους τρόπους τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραηλινό κράτος, που διοργανώνουν από κοινού στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, έχουν βαριές ευθύνες για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και της νεολαίας του.
    
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό που βρίσκεται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, στο έδαφος των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που υπάρχουν και προωθούνται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

·Να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
·Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
·Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
·Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας  της Ελλάδας με το Ισραήλ.
·Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-7-2014 19:00μμ κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.