ΠΑΜΕ Κοζάνης: Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο δικαίωμα στην απεργία



Όχι στην εργοδοτική και κρατική βία και τρομοκρατία.

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα, εξαπολύεται συστηματικά και συντονισμένα, άγρια επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, προετοιμάζοντας το έδαφος για επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα των εργαζόμενων να αντιστέκονται, να διαμαρτύρονται.

Για την κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι συνεχείς δικαστικές αποφάσεις με διαδικασίες και σκεπτικό “καρμπόν”, που χαρακτηρίζουν τις απεργίες ως παράνομες και συχνά καταχρηστικές, οι επιστρατεύσεις απεργών, δεν τους φτάνει.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί που συμπληρώνουν τις δικαστικές αποφάσεις και διώξεις δεν τους αρκούν. Δεν τους αρκούν ούτε οι εξαγορασμένοι και ξεπουλημένοι συνδικαλιστές.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην εργατική τάξη ως ένα αδίστακτο όργανο του μεγάλου κεφαλαίου.

Ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο ως ένα ακόμα μέτρο θωράκισης της άγριας εκμετάλλευσης και ποινικοποίησης των αγώνων της εργατικής τάξης. Επιχειρούν ωμή παρέμβαση στη ζωή και τη λειτουργία των σωματείων, θέλουν να βάλουν όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται. Δίπλα στους κατασταλτικούς και τρομοκρατικούς μηχανισμούς που έχουν στήσει για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργαζομένων στήνουν και νέους.

Είναι επιλογή τους που έχει στόχο να χτυπήσει στην καρδιά την εργατική τάξη, να προκαλέσει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, στην πολιτικοποίηση της πάλης τους, στη ριζοσπαστικοποίηση συνειδήσεων. Το χτύπημα στην απεργία, είναι όρος για να προχωρήσουν τα νέα αντεργατικά σχέδια ανεμπόδιστα.

Θέλουν τους εργαζόμενους αμίλητους και με σκυμμένο κεφάλι! Στόχο έχουν να βάλουν στο γύψο τις λαϊκές κινητοποιήσεις, την απεργία. Σε συνθήκες επιδείνωσης της ζωής της λαϊκής οικογένειας να μην κουνιέται φύλλο. Στους τόπους δουλειάς να επικρατεί σιγή νεκροταφείου.
Θέλουν να φοβίσουν τους εργαζόμενους! Στοχεύουν η ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών να πατήσει πάνω σε συντρίμμια εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων με τους εργαζόμενους ανοργάνωτους και άλαλους.

Το δίκιο του εργάτη παραμένει ισχυρό και πραγματικός νόμος και θα είναι πάντα κυρίαρχο σύνθημα στους αγώνες μας.
Το δίκιο και το προοδευτικό σήμερα είναι δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς. Το δίκιο σήμερα είναι να ανατραπεί το αίσχος των μισθών πείνας των 300, 400 και 500 ευρώ, η κακοπληρωμένη δουλειά των 5μηνων προγραμμάτων απασχόλησης, η ανεργία, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οι εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, οι συντάξεις πείνας και η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων. Καθήκον του λαού είναι η αντίσταση και ο αγώνας.

Ο τρόπος λειτουργίας των σωματείων, οι μορφές πάλης που επιλέγουν, αν θα απεργούν ή όχι, είναι αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης  των εργαζομένων. Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα με τη στάση, τη γνώμη και τη δράση τους να καθορίζουν αυτοί τον τρόπο λειτουργίας, τη δράση, τον προσανατολισμό του σωματείου και να διορθώνουν ό,τι στραβό υπάρχει.

Συνάδελφοι-συναδελφισσες, νέα-νέε,

Το ΠΑΜΕ σε καλεί με ενότητα και αποφασιστικότητα να μην επιτρέψουμε να βάλει χέρι στα σωματεία η κυβέρνηση, η ΕΕ και η εργοδοσία.
Η συγκρότηση των σωματείων και το δικαίωμα στην απεργία αποτελούν θεμελιώδεις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και γενικά των εργαζομένων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Η όποια σημερινή συνταγματική και νομοθετική κατοχύρωση της συνδικαλιστικής δράσης, της απεργίας είναι αποτέλεσμα σκληρών και αιματηρών αγώνων και σήμερα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.

Δε θα παραδώσουμε τη δύναμη μας.
Οι εργαζόμενοι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ζητήσουμε ποτέ την άδεια της μεγαλοεργοδοσίας και των κρατικών υπαλλήλων για να δρούμε και για να απεργούμε.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.