Κοζάνη: Ανοίγει ο δρόμος για νέα Νεκροταφεία



Καταργήθηκε με απόφαση τού ΥΠΕΚΑ, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, το Καταφύγιο Άγριας Ζωής “Κουρί” στην Κοζάνη.

Με την εξέλιξη αυτή ξεπερνιέται και το τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη Δημοτική ενότητα Κοζάνης και ανοίγει ο “δρόμος” για τη δημιουργία νέων κοιμητηρίων στην περιοχή της Πτελέας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κοζάνης Βαγγέλης Καραπάτσιος: “Κατόπιν πίεσης του δημάρχου λύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε μετά τον χαρακτηρισμό του Άλσους Κουρί αλλά και του Άλσους της Πτελιάς, ως πέρασμα – καταφύγιο άγριας ζωής. Στο δάσος της Πτελιάς, μάλιστα ο δήμος Κοζάνης σχεδιάζει να υλοποιήσει τα νέα κοιμητήρια και η απόφαση αυτή μας “λύνει” ουσιαστικά τα χέρια για το νέο νεκροταφείο”.

Μάλιστα για τα νέα νεκροταφεία Κοζάνης, υπάρχει ήδη η προκαταρκτική μελέτη (γεωτεχνικές, γεωλογικές κ.λπ.) και αναμένεται να γίνει η μελέτη εφαρμογής για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο. Από τη διασταύρωση από το Δρέπανο προς Τσελίκα, έναντι του στρατοπέδου.Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πρακτικά ότι Ολοκληρώνεται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιοκαι ανοίγει ο δρόμος για τα νέα κοιμητήρια.

Της Βάσως Σάφη από τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.