Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

«Πιστεύω ότι το συνέδριο της παράταξης πρέπει να πάρει το χαρακτήρα συνέλευσης ισότιμων αντιπροσώπων:
-Πιστοποιημένες διαδικασίες παντού.
– Ανοιχτό μητρώο μέχρι την τελευταία ημέρα.
– Μονοσταυρία παντού.
-Αντιπρόσωπος θα είναι οποίος συγκεντρώνει 20 σταυρούς και πάνω.
-Αντιπρόσωποι χωρίς σταυρούς είναι οι κ. Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος και οι επικεφαλής κομμάτων και κινήσεων που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα (π.χ. Φ. Κουβέλης).
– Όλοι οι άλλοι  ζητάμε 20 σταυρούς. Να γυρίσουμε όλοι στη βάση, να ζητήσουμε την εκλογή μας.  Δηλαδή, 20 άνθρωποι στο εργοστάσιο, στο χωριό, συνταξιούχοι, άνθρωποι στο γραφείο, φίλοι της παράταξης στέλνουν τον αντιπρόσωπό τους. Μόνο έτσι ανταποκρινόμαστε στην κοινωνία».
Την πρόταση αυτή κατέθεσε  ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε στην Αθήνα, τονίζοντας πως  «Αυτή είναι μία πρόταση ανατρεπτική. Ένα ειλικρινές και καθαρό  κάλεσμα να πει η βάση πως θέλει την παράταξη. Να ξαναγυρίσουμε στη βάση, εκεί από όπου όλοι αρχίσαμε. Η βάση θα μας πει πως θέλει το κόμμα, και όχι οι μηχανισμοί, τα συμφέροντα και τα κανάλια».
    Στην ομιλία του προς τα μέλη της Κ.Π.Ε. ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ακόμα και τα εξής:
 «Έχουμε πάψει να έχουμε κρίση ταυτότητας, καθώς βγαίνουμε από τα μνημόνια. Υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο από έναν κοινό τόπο για το τι είναι και τι θέλει το ΠΑΣΟΚ και αυτό αποτυπώνεται στην ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Γιατί όμως πάμε σε συνέδριο;
Νομίζω γιατί όλοι πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη τρίτου πόλου και αυτός δεν μπορεί παρά να έχει πυρήνα το ΠΑΣΟΚ.
Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κάλεσμα που θα συγκινήσει τη βάση, όλους  τους δημοκράτες πολίτες.
Η πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου μιλάει για αυτο-οργάνωση.
Υπάρχει όμως μια απλή αλήθεια, ότι ζούμε σε μια άλλη κοινωνία, σε μια άλλη χώρα μετά την κρίση. Σε ποια κοινωνία απευθυνόμαστε; Υπάρχει ένα καθολικό αίτημα ισότητας, που τείνει στον εξισωτισμό. Υπάρξει μια καθολική απόρριψη των θεσμών και αποστροφή σε ό,τι σηματοδοτεί σύστημα ή μηχανισμό».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.