Κοζάνη: Με επιτυχία η ημερίδα με αντικείμενο τις Προοπτικές εμπορικών συνεργασιών και εξαγωγών



Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης σε συνεργασία με το Γραφείο της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 και ώρα 18:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, ενημερωτική Ημερίδα με θέμα :

«Προοπτικές Εμπορικών Συνεργασιών και Εξαγωγών των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, στην Αλβανία και το Κόσσοβο».

οι ομιλητές, καθώς και τα θέματα που θα αναπτύχθηκαν ήταν :
– κα Μπέττυ Λάρδα . Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ)  Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα Αλβανίας με θέμα: «Ελληνο-Αλβανικές Οικονομικές και Εμπορικές Σχέσεις –Εξαγωγές στην Αλβανία»

– κ. Γιάννης Μαρούτσος, Γραμματέας ΟΕΥ Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια Βουλγαρίας, με θέμα: «Ελληνο-Βουλγαρικές Οικονομικές και Εμπορικές Σχέσεις-Εξαγωγές στη Βουλγαρία»

-κ. Χρήστος Φαρμάκης, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, ΥΠΕΞ- Β5 Δ/νση, με θέμα: «Η Οικονομία και το “Επιχειρείν’ στο Κόσσοβο»

Την Ημερίδα, που παρακολούθησαν εκπρόσωποι εξαγωγικών κυρίως επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης, προλόγισε η Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ κα Μαγδαληνή Καρακόλη, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων και στη στήριξη και αρωγή που παρέχουν τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ)  του ΥΠΕΞ στους επιχειρηματίες που επιθυμούν να πληροφορηθούν για τις αγορές και τα οικονομικά δεδομένα  των χωρών του εξαγωγικού τους ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Κυριακίδης χαιρετώντας την εκδήλωση  τόνισε ότι οι εξαγωγές και γενικότερα η αναζήτηση ευκαιριών ανάπτυξης εκτός συνόρων και δη στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες αποτελούν μονόδρομο για τις τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις, αλλά και γενικότερα για την Ελληνική οικονομία και ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών και ενεργειών στις οποίες θα προβεί το Επιμελητήριο για να στηρίξει τις προσπάθειες των μελών τους για νέες εξωστρεφείς συνεργασίες .

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.