Επιστολή Ε. Ουζουνίδου στον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη



Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 τέσσερις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε την υπ. αρ. πρωτ. 6204 ερώτηση με θέμα «οι μαθητές του ΕΠΑΛ και δημοσίων ΙΕΚ ιατρικών ειδικοτήτων δεν μπορούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση για να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος». Οι απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων, του  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. 45249/ ΙΗ ΕΞ 21258 εις.) και του Υπουργείου Οικονομικών (Αρ. Πρωτ. ΓΚΕ 1035521 ΕΞ 2014/2369), ήταν ασαφείς.

Με δεδομένα:

–  Την ασάφεια της ανωτέρω  απάντησης του Υπουργείου Παιδείας,

–  Την απαξίωση και κατεδάφιση της τεχνικής εκπαίδευσης,

–  Την  κατάρρευση των Νοσοκομείων,

–  Το γεγονός ότι οι  τελειόφοιτοι των ΕΠΑ.Σ παραμένουν όμηροι της υπάρχουσας κατάστασης,

εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα για τις πραγματικές δυνατότητες που έχουν οι τελειόφοιτοι να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση και να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

 Η κατάσταση δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο, καθότι  τα δημόσια νοσοκομεία, που η καθ’ υπερβολή και πέραν των ορίων ασφαλείας εφαρμογή των μνημονιακών νόμων έχει φέρει σε απόγνωση και μέγιστη δυσλειτουργία, δεν μπορούν, λόγω οικονομικών δυσκολιών, να απορροφήσουν καθόλου μαθητές για πρακτική εξάσκηση.  

Αντιλαμβάνεσθε την οξύτητα του προβλήματος στην Περιφέρεια δεδομένου και του μικρού αριθμού δημοσίων νοσοκομείων.

Συνεπώς, σκόπιμο είναι να μας ενημερώσετε για το εάν  σκοπεύετε να λάβετε μέτρα άμεσα –και ποια είναι αυτά- προκειμένου να καταφέρουν  να κάνουν πρακτική εξάσκηση οι απόφοιτοι των σχολών ΕΠΑ.Σ για να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, όπως δικαιούνται.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση κρίνετε αναγκαία.

 

Με εκτίμηση,

Ευγενία Ουζουνίδου,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.