Βίντεο με την ομιλία της Ραχήλ Μακρή στο ν/σ για τη Μικρή ΔΕΗ



Ραχήλ Μακρή: «Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας είμαστε πολύ φιλόξενοι δεν είμαστε όμως καθόλου εύκολοι αντίπαλοι και θα μας βρείτε απέναντι σας»

Σαρωτική ομιλία από το βήμα της Βουλής πραγματοποίησε χθες το βράδυ η κ. Ραχήλ Μακρή αναφέροντας στην Εθνική αντιπροσωπεία όλες τις άγνωστες πτυχές που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας και η κυβέρνηση αποσιωπά και προχωρά στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, χωρίς να αναφερθεί καν στις επιπτώσεις που έχει η δραστηριότητα της επιχείρησης στην περιοχή. Η κ. Μακρή αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας, στη μη τήρηση της νομοθεσίας για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών και τις αποκαταστάσεις των εδαφών, αλλά τη προσφυγή της περιοχής στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια από κοινού με τη νέα Περιφερειακή αρχή κατά παντός υπευθύνου, δημόσιου φορέα ή ιδιώτη, ώστε να αποκατασταθεί η περιοχή οικονομικώς και ηθικώς.

Η κ. Μακρή τόνισε ότι «Σας δηλώνουμε, λοιπόν, οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ότι, αφού μελετήσουμε και υπολογίσουμε το εξωτερικό κόστος, θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, θα κάνουμε μηνύσεις και στο κράτος και στους ιδιώτες και θα ζητήσουμε τις αποζημιώσεις: αποζημιώσεις για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, αποζημιώσεις για τις επιπτώσεις στην υγεία, για τον τοπικό πόρο, για την αποκατάσταση των εδαφών μας, για τις μετεγκαταστάσεις. Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε ένας πολύ φιλόξενος κόσμος στη Δυτική Μακεδονία, όμως δεν είμαστε καθόλου εύκολοι αντίπαλοι και να είστε σίγουροι ότι θα μας βρείτε απέναντί σας».

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.