Σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας στη Βλάστη – Το νερό δεν επαρκεί για τις ανάγκες των κατοίκων



Προβλήματα λειψυδρίας παρουσιάζονται κι αυτό το καλοκαίρι στη Βλάστη, Τοπική Κοινότητα του δήμου Εορδαίας και την πλέον ορεινή κοινότητα της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, αφού όπως όλα δείχνουν στέρεψαν οι πηγές που τροφοδοτούσαν χρόνια τώρα τον οικισμό, ενώ η γεώτρηση που διανοίχθηκε πριν μερικά χρόνια μένει ανενεργή καθώς δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ακόμη.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Βλάστης στον «Π», το νερό δεν επαρκεί για τις ανάγκες των κατοίκων και κάποιες γειτονιές που βρίσκονται σε υψηλότερο υψόμετρο αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης. Πόσο μάλλον που με τη λειτουργία δύο ξενοδοχειακών μονάδων στον οικισμό και την άφιξη των παραθεριστών μεγαλώνει τη θερινή περίοδο η ζήτηση νερού.

Το πρόβλημα επιβεβαίωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Τ.Κ. Βλάστης, Μηνάς Δαλακιούρης, ο οποίος δήλωσε στον «Π» ότι εδώ και μία εβδομάδα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του οικισμού, καθώς οι πηγές που υδροδοτούσαν το χωριό έχουν αρχίσει να στερεύουν τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος που δεν υπήρχε και αυξημένη βροχόπτωση «υπάρχει κάθετη πτώση της ποσότητας νερού».

Ο κ. Δαλακιούρης σημείωσε ότι το νερό από τις πηγές που υδροδοτούσαν την Κοινότητα Βλάστης ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια δεν επαρκούσε για να καλύψεις τις αυξημένες ανάγκες ζήτησης σε νερό το καλοκαίρι, γι’ αυτό το λόγο μάλιστα κατασκευάστηκε γεώτρηση κοντά στην είσοδο του οικισμού. «Δυστυχώς όμως η γεώτρηση αυτή αν και κατασκευάστηκε πριν τέσσερα χρόνια περίπου δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ακόμη, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η έκδοση της προβλεπόμενης άδειας χρήσης της γεώτρησης για να ηλεκτροδοτηθεί.» Συμπλήρωσε μάλιστα ότι λόγω του προβλήματος αυτού αναγκάζεται να απευθύνει συνεχώς συστάσεις στους κατοίκους της Βλάστης για λελογισμένη χρήση νερού και να μην το σπαταλούν ποτίζοντας κήπους ή πλένοντας τις αυλές τους.

Ο πρόεδρος της Βλάστης επισήμανε ότι για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή Εορδαίας και σύμφωνα με υπόσχεση του αρμόδιου αντιδημάρχου Δυτικής Εορδαίας, Ισαάκ Τσολακίδη, την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να μπει μπροστά η γεώτρηση που έχει διανοιχθεί με χρήση γεννήτριας ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία επάρκεια νερού για τις ανάγκες του οικισμού.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.