Δήμος Κοζάνης: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο «Τέχνη χωρίς όρια»



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο δωρεάν εργαστηρίων για παιδιά με τίτλο «Τέχνη χωρίς όρια», που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, στους χώρους του 3ου – 4ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης «Χαρίσιος Μούκας».

Τις δράσεις  αυτές διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης σε  συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Κοζάνης, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Υψηλάντη, το Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Ηλιαχτίδα», το Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το Παιδιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης «Κιβωτός» και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη.
 
Το διήμερο έκλεισε με την παρουσίαση μουσικού προγράμματος από το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης. Τη βραδιά άνοιξαν ο Σάκης Κουκουμπέσης με τη Μαριάννα Μαυροματίδου σε ένα όμορφο ρεσιτάλ πιάνου, ενώ στη συνέχεια το ρόλο ανέλαβε η τάξη φλογέρας του Σάκη Κουκουμπέση. Η βραδιά έκλεισε με το σύνολο βιολιών της τάξης της Αχιμπάλοβα Λουντμίλα.

Περισσότερα από 50 παιδιά πέρασαν δυο όμορφες και δημιουργικές ημέρες συμμετέχοντας στα εργαστήρια «Τέχνη χωρίς όρια». Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δυο εργαστήρια βασισμένα στη φιλοσοφία της αποδοχής και στην πίστη ότι τα παιδιά που παίζουν και δημιουργούν τέχνη ομαδικά, μαθαίνουν να ζουν αρμονικά μαζί. Τα εργαστήρια φιλοξένησαν παιδιά με και χωρίς  αναπηρία, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Τα παιδιά δημιούργησαν ένα όμορφο ψηφιδωτό δημιουργιών, το οποίο και εκτέθηκε την τελευταία ημέρα των δράσεων, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο, ενώ στο εξής θα κοσμεί την αίθουσα προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Καθοδηγητής των εργαστηρίων ήταν ο Timothy Lomas, ένας καταξιωμένος εικαστικός-εκπαιδευτικός από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Ειδικό Εργαστήριο Κοζάνης το οποίο διέθεσε δυο λεωφορεία για τη μετακίνηση των παιδιών, στο Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μούκα και στο Διευθυντή του για την αμέριστη υποστήριξη στην υλοποίηση των εργαστηρίων, στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης για την υποστήριξη του στην τελική εκδήλωση του διημέρου και στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο Κοζάνης για τη διάθεση του χώρου του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.