Κοζάνη: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας!



Της Βάσως Σάφη από τον Πρωινό Λόγο:

Ξεκινούν, επιτέλους, οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Κοζάνης, αφού τη Δευτέρα υπογράφηκε η σύμβαση με τον μειοδότη – ανάδοχο του έργου και τον Δήμο Κοζάνης.

Μετά τις πολύμηνες καθυστερήσεις το έργο για την πλήρη ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας Κοζάνης θα λάβει επιτέλους “σάρκα και οστά”, ενώ ορίζοντας υλοποίησης του έργου είναι 14 μήνες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Ευάγγελος Καραπάτσιος: “Χθες υπογράφηκε η σύμβαση με τον μειοδότη, αυτόν που πρώτος είχε υποβάλει προσφορά. Έχουν ολοκληρωθεί, πλέον, όλες οι δικαστικές διαμάχες και το έργο πρέπει να ξεκινήσει κανονικά. Ήδη από την Δευτέρα 30 Ιουνίου “τρέχει” η προθεσμία για τον ανάδοχο του έργου, κυλάει δηλαδή το χρονικό περιθώριο των δεκατεσσάρων μηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της κεντρική πλατείας Κοζάνης”. Σε ερώτηση του “Πρωινού Λόγου” αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, ο κ. Καραπάτσιος απάντησε πως “για εμάς κυλάει το 14μηνο από τη Δευτέρα 30 Ιουνίου. Αν ο ανάδοχος κωλυσιεργήσει είναι δικό του το πρόβλημα. Εμείς σε χρονικό διάστημα 14 μηνών θα πρέπει να έχουμε τη νέα κεντρική πλατεία”.

Μειοδότης του έργου είναι η Κ/ΞΙΑ «ΑΙΘΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ. – Λ.Μ.Ν. ΑΤΕΕ». Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.903 εκ. ευρώ, αγγίζει δηλαδή τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η ανάπλαση της πλατείας περιλαμβάνει εργασίες οικοδομικές, ηλεκτρολογικές, πρασίνου και άλλες εργασίες ανάπλασης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι εργασίες θα έπρεπε να  ξεκινήσουν ήδη από το Μάρτιο, αλλά με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας το Φεβρουάριο είχε γίνει δεκτή ένσταση μιας από τις Κοινοπραξίες που διεκδίκησαν το διαγωνισμό. Η ένσταση ήταν κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κοζάνης και έτσι η κατακύρωση του έργου κρίθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, το οποίο έλαβε την απόφασή του πριν από δεκαπέντε περίπου ημέρες.

Να σημειωθεί πως το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το Kozan.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.