Πάνω απο 6,5 εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΚ



Καμπανάκι κινδύνου χτυπά για τη βιωσιμότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης, αφού οι οφειλές ιδιωτών και φορέων στην επιχείρηση είναι πάνω από 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με βεβαίωση οφειλών στην Εφορία και αγωγές απαντά πλέον η ΔΕΥΑΚ, μετά τις αλλεπάλληλες, σύμφωνα με την πρόεδρο της επιχείρησης Νούλα Τουμπουλίδου, προσπάθειες να βρεθεί λύση. Αρκεί να σημειωθεί ότι από τους 44.000 χρήστες της τηλεθέρμανσης και του νερού, οι 1200 μόνο χρωστούν πάνω από 6,5 εκ. ευρώ με τη ΔΕΥΑΚ να προχωρά σε διακοπές παροχών.

«Από τα μέσα Φεβρουαρίου που αναδείχθηκε ο εργολάβος για τις διακοπές και τις παρεμβάσεις κατά τόπους, όπου υπάρχουν οφειλές πάνω από 2500 ευρώ, έγινε μια προσπάθεια κυρίως με τα τοπικά διαμερίσματα, στα οποία υπήρχε μια καλή ανταπόκριση» τόνισε η κ. Τουμπουλίδου.

Η καμπάνια για τις πολλές και χαμηλές δόσεις απέδωσε 1 εκ. ευρώ και σύμφωνα με την κ. Τουμπουλίδου μπορεί να υπάρξει ακόμα και θέμα βιωσιμότητας της επιχείρησης, αφού οι καταναλωτές δεν πληρώνουν.

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες και η πίεση που ασκείται στα νοικοκυριά είναι μεγάλη, υπάρχει όμως ένα θέμα σε σχέση με τα συσσωρευμένα χρέη και τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΚ» τονίζει η πρόεδρος της επιχείρησης και προσθέτει ότι «η δική μας προσπάθεια είναι να έρθει ο κόσμος για διακανονισμό και κατά περίπτωση να συνυπολογιστούν οι αδυναμίες και να προχωρήσουμε σε κατ’ εξαίρεση αποφάσεις».

Πέραν των ιδιωτών οφειλετών, πάντως, υπάρχουν και οι φορείς, σχολεία, κολυμβητήρια και κοινωνικές δομές που δεν χαρακτηρίζονται και ως καλοπληρωτές.

«Είναι μεγάλο το εύρος, είναι πολλά τα εκατομμύρια που χρωστούν οι καταναλωτές και βρισκόμαστε πλέον σε οριακή φάση» τονίζει η κ. Τουμπουλίδου.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΥΤΙΔΗΣ
Ο ΧΡΟΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.