Τοποθέτηση Ραχήλ Μακρή στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης



Οι θεσμοί υφίστανται όταν τους σεβόμαστε. Οι θεσμοί γεννούνται καλύπτοντας κοινωνικές ανάγκες και πεθαίνουν μόνο όταν δεν εξυπηρετούν την ιστορική και κοινωνική ζωή. Η ασέβεια προς τους θεσμούς, η υποβάθμιση, ο ευτελισμός και οι εκπτώσεις ανοίγουν την κερκόπορτα διολίσθησης στον αυταρχισμό, τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον θάνατο της δημοκρατίας.

Η κοινοβουλευτική ζωή μιας Χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ομαλότητα στην πολιτική ζωή δεν μπορούν να αποτελούν παιχνίδι στα χέρια οποιοδήποτε πρωθυπουργού, ο οποίος παρασυρμένος από την ψευδαίσθηση της εξουσίας εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να κλείνει το κοινοβούλιο κατά το δοκούν. Δεν είναι δυνατόν να παύει η νομοθετική διαδικασία για την παραγραφή των πιθανών εγκλημάτων του Παπανδρέου, Παπαδήμου και των παρατρεχάμενων τους και για να μην αποκαλυφθούν νέοι σκελετοί στην ντουλάπα μιας κυβέρνησης χωρίς ουσιαστική δημοκρατική νομιμοποίηση. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται δηλώσεις για επίσπευση εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα μόνο και μόνο επειδή βγαίνουν τα κουκιά των υποστηρικτών του κυρίου Σαμαρά.

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή ανέδειξε την απαράδεκτη αντίφαση παύσης των εργασιών του κοινοβουλίου και την σύγκλιση επιτροπής επεξεργασίας νομοσχεδίου μια μέρα πριν την επίσημη επανέναρξη των εργασιών αυτού, στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014.

Απευθυνόμενη στους Βουλευτές της Συγκυβέρνησης τόνισε: “Θα ήθελα καταρχάς να σχολιάσω ότι αν θέλετε να δείτε ποιοι είναι αυτοί που τροφοδοτούν τον φασισμό σε αυτή τη χώρα σας καλούμε να πάρετε έναν καθρέφτη και να κοιτάξετε τον εαυτό σας. Δυστύχημα αποτελείτε εσείς για τη χώρα, εσείς που νομοθετείτε κατά παράβαση και παραβίαση του Συντάγματος, των νόμων αυτής της χώρας και του Κανονισμού της Βουλής, είστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, είστε υπεύθυνοι για τα φαινόμενα βίας και ξυλοδαρμού προς τους έλληνες πολίτες που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, όπως για παράδειγμα τις καθαρίστριες του Υπουργείου των Οικονομικών.

Φτάσατε ακόμα και να υποβαθμίσετε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, προβαίνοντας σε μεθοδεύσεις που δεν έχουν όρια. Η βεβαιότητα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα πριν τη λήξη της θητείας του κ. Παπούλια από τον Πρωθυπουργό του οποίου η συγκυβέρνηση δεν διαθέτει 180 Έδρες γεννά πάρα πολλά ερωτηματικά. Δεν γνωρίζουμε αν η βεβαιότητα του κ. Σαμαρά προέρχεται από υπόγειες και αδιαφανείς συμφωνίες στήριξής του από Βουλευτές που εκλέχτηκαν σε αντιμνημονιακά κυρίως κόμματα και ανεξαρτητοποιήθηκαν χωρίς προφανείς πολιτικούς και ουσιαστικούς λόγους, δεν γνωρίζουμε αν ο Πρωθυπουργός παίζει άλλη μια φορά με τους θεσμούς και χρησιμοποιεί την πρόωρη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επιτύχει την φθινοπωρινή εκλογή στις κάλπες ούτε γνωρίζουμε τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης που λειτουργεί σαν παρακρατικός μηχανισμός εκποίησης της εθνικής ανεξαρτησίας και ξεπουλήματος του κόπου αλλά και του ιδρώτα των ελλήνων πολιτών. Φτάσατε στο σημείο να εκχωρείτε την οικονομική κυριαρχία της χώρας με το αυριανό νομοσχέδιο που φέρατε στο Υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων μέσα στο οποίο ορίζεται ότι ακόμα και την σύνταξη του Προϋπολογισμού και όλα τα απόρρητα στοιχεία της χώρας θα τα διαχειρίζονται από τις Βρυξέλες. Αυτό δεν το λέω για να το ακούτε εσείς αλλά να το ακούν οι έλληνες πολίτες για να ξέρουν τι κάνετε.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο, θα επιφυλαχθούμε και εμείς να τοποθετηθούμε στην Ολομέλεια γιατί γνωρίζουμε ότι αν δεν επιφυλαχθούμε θα μας στερήσετε το δικαίωμα να τοποθετηθούμε στην Ολομέλεια και επειδή δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη και θεωρούμε ότι θα φέρετε τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, όπως συνηθίζετε.”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.