Πτολεμαΐδα: Το «Βόρειο Πεδίο», μια νεοσύστατη ομάδα ηθοποιών, ανεβάζει την κωμωδία «Άμλετ ο Β’»



Το ΒΟΡΕΙΟ ΠEΔΙΟ είναι μια νεοσύστατη ομάδα έμπειρων ηθοποιών, συμπολιτών μας, με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του γνωστού θεατρολόγου και σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Μπαμπίλα. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων να κάνουν τέχνη και να προσφέρουν πολιτιστική δράση στους πολίτες της περιοχής μας.

Η πρώτη δουλειά που ετοίμασε είναι μια εξωφρενική κωμωδία, ένα σπαρταριστό έργο που είναι βέβαιο πως θα ενθουσιάσει το κοινό της Πτολεμαΐδας.

Η θεατρική ομάδα επέλεξε να παρουσιάσει την κωμωδία ΑΜΛΕΤ Ο Β΄ του Αμερικάνου συγγραφέα Sam Bobrick. Πρόκειται για μια παρωδία του πασίγνωστου έργου του Σαίξπηρ, ΑΜΛΕΤ, ενός έργου που θεωρείται σταθμός για το παγκόσμιο θέατρο.

Στην παρωδία ο συγγραφέας διατηρεί τα βασικά στοιχεία του δράματος, αλλά τα πηγαίνει στα άκρα, τα σατιρίζει και τα παρωδεί με έναν μοναδικό τρόπο. Όπου παίχτηκε στον κόσμο αυτό το τρελό έργο οι θεατές δημιούργησαν ουρές για να απολαύσουν το έξυπνο και πηγαίο χιούμορ του.

Οι συντελεστές της παράστασης προέρχονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το περιώνυμο θεατρικό σχήμα ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ένα σχήμα που πρόσφερε 22 συνεχή έτη πολιτισμό στη περιοχή μας.

Συμμετέχουν λοιπόν στην παράσταση οι παρακάτω: 

Σκηνοθεσία:  Κωνσταντίνος Μπαμπίλας

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης) Φραγκίσκο:  Απόστολος Τσότσιας, Οράτιος:  Νέστορας Κρυσταλλίδης, Φάντασμα:  Μπάμπης Συντάκης, Μπερνάρντα: Βαλεντίνα Παπαδοπούλου, Κλαύδιος:  Στράτος Ιορδανίδης, Γερτρούδη:  Νίτσα Χριστοφόρου, Πολώνια:  Αλίκη Θεοδωρίδου, Λαέρτης:  Γιάννης Κοκάνης, Χάμλετ:  Λάζαρος Μηνάς, Οφέλια:  Μαρία Κοσμίδου, Ρόζενγκραντς:  Άρης Σαχπατζίδης, Γκίλντενστερν:  Μαρία Παπαδοπούλου, Νεκροθάφτης:  Αλίκη Θεοδωρίδου Έγραψαν τη  Μουσική:  Μπάμπης Συντάκης – Γιάννης Κοκάνης  Σκηνικά:  Κωνσταντίνος Μπαμπίλας Κοστούμια:  Βάσια Καρατζαφέρη Ήχος – Φωτισμός:  Λένα Τζιούφα Κατασκευή σκηνικών:  Γιάννης Μπίντσης

Την επιμέλεια των κειμένων του προγράμματος είχε η θεατρολόγος Μαρία Τσαρουχίδου

Οι παραστάσεις του ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ θα δοθούν στο Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας, την Παρασκευή 20 Ιουνίου, το Σάββατο 21 Ιουνίου και την Κυριακή 22 Ιουνίου. Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στις 9.30 το βράδυ.

Ευκαιρία να περάσετε δροσερά και όμορφα καλοκαιρινά βράδια παρέα με ανθρώπους που αγαπάνε τη ζωή και το θέατρο και να ενισχύσετε αυτή τη νέα προσπάθεια. Είναι απολύτως βέβαιο πως θα διασκεδάσετε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.