Πέλλα, Ημαθία, Κοζάνη: Ανοίγει ο δρόμος για εξαγωγές ροδάκινων προς Ρωσία



Οριστική λύση δίνεται όπως όλα δείχνουν στο θέμα της μεταφοράς ροδάκινου από τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης προς την επικράτεια της Ρωσίας και των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Για πρώτη φορά υπάρχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, σε συνδυασμό με τη θετική στάση τόσο της Ομοσπονδίας Φορτιστών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), όσο και των ίδιων των παραγωγών και φορέων του κλάδου. Πλέον δημιουργείται συντονιστικό όργανο μεταξύ των δύο φορέων, το οποίο θα συγκροτήσει κατάλογο όλων των ελληνικών φορτηγών που επιθυμούν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ώστε να υπάρχει ομαλή και συνεχής μεταφορά των αγροτικών προϊόντων προς τις διεθνείς αγορές.

Σε ευρύτατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια με την συμμετοχή τοπικών παραγόντων του κλάδου, εκπροσώπων του Επιμελητηρίου καθώς του προέδρου της ΟΦΑΕ κ. Απόστολου Κενανίδη, του Γενικού Γραμματέα της ΟΦΑΕ κ. Χαράλαμπου Τσοχαταρίδη και εκπροσώπων μελών της ΟΦΑΕ μεταφορικών εταιριών, προχώρησαν ένα ακόμη βήμα, μετά την εποικοδομητική συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Μεταφορών με τον υφυπουργό και τη θετική συμβολή των βουλευτών Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης. Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, ότι “δεν θα υπάρξει ούτε ένα ελληνικό φορτηγό-ψυγείο χωρίς δουλειά. Και δεν θα υπάρξει όμως ούτε μία ώρα καθυστέρησης στην εξαγωγή Ελληνικών αγροτικών προϊόντων”.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ κ. Απόστολος Κενανίδης δήλωσε: “Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα. Αποτελεί δικαίωση των θέσεών και πιστεύω ότι ωφελημένοι θα βγουν όλοι και βέβαια η ελληνική οικονομία. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλο για την καθοριστική συνεισφορά καθώς και των βουλευτών Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης στην επίτευξη της συμφωνίας και να τονίσω ότι η πολιτική ηγεσία όταν θελήσει μπορεί να δώσει αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις επ΄ ωφελεία όλων”.

news.makedonias.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.