Πτολεμαΐδα: Φοβερή Κοροσίδου… πέτυχε τρεις φορές πανελλήνιο ρεκόρ



Το ταλέντο της, το έχει δείξει εδώ και χρόνια. Η ικανότητα της να στέλνει τη σφύρα μακριά είναι δεδομένη. Η Ηλιάνα Κοροσίδου κατάφερε σήμερα, στη διάρκεια των αγώνων στίβου “Ζαχαριάδεια’, που έγιναν στο Καυτανζόγλειο στην μνήμη του σπουδαίου προπονητή, να βελτιώσει τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων και να πετύχει μια από τις καλύτερες βολές στον κόσμο στην κατηγορία της.
 
Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της, Κώστα Κοροσίδης, αρχικά έστειλε τη σφύρα στα 64,45 μ., στη συνέχεια στα 65,00 μ. και στην έκτη της βολή στα 65,34 μέτρα. Η επίδοση αυτή είναι η τρίτη φέτος στον κόσμο στις νενάνιδες, αλλά και η πέμπτη όλων των εποχών στην Ελλάδα, για την κατηγορία των γυναικών. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκει στην ίδια και ήταν 64,41 μ., από τις 10/5 στη Θεσσαλονίκη. Κι όλα αυτά τα κατάφερε με τον καιρό να στέκεται εμπόδιο της, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έβρεχε.
 
“Εχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε ως να φτάσουμε στον στόχο μας, που είναι το Παγκόσμιο. Υπάρχουν σημεία στα οποία πρέπει να δουλέψω περισσότερο, προκειμένου να πετύχω καλύτερες επιδόσεις. Κάθε φορά που έρχεται μια καλή επίδοση, μετά σκέφτομαι τον επόμενο στόχο”, είπε η Κοροσίδου, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στα Τρίκαλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ομάδων.Την δεύτερη θέση στο αγώνισμα της σφυροβολίας κατέλαβε η Αγάπη Προσκυνητοπούλου με 61,39 μέτρα.

Η Ευαγγελία Γαλένη πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία στο μήκος των γυναικών και με άλμα στα 6,36 μ., βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και άφησε στη δεύτερη θέση την Χάιδω Αλεξούλη με 6,23 μ, και στην τρίτη την Εφη Κολοκυθά με 6,12 μέτρα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης αποφάσισε τελευταία στιγμή να πάρει μέρος στη διοργάνωση και να δοκιμάσει όχι μόνο στα 110 μ. εμπ., όπου ήταν νικητής με 13.70, αλλά και στα 200 μ., που ήταν εξαιρετικός τερματίζοντας σε 20.91. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έδειξε για μια ακόμη φορά, πως η ταχύτητα είναι ένα από τα χαρίσματα, που διαθέτει.

Πολύ καλή εμφάνιση από την Σοφία Υφαντίδου, που έστειλε το ακόντιο στα 55,62 μ. και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας. Η πρωταθλήτρια του επτάθλου αγωνίστηκε και στα εμπόδια, όπου τερμάτισε δεύτερη σε 14.12, πίσω από την Μάχη Κωστογλίδου (13.88). Τρίτη της κούρσας ήταν η Νεάνιδα Αλκηστις Γεωργίου με 14.19.

Στο τριπλούν των ανδρών ο Παύλος Μπόφτσης προσγειώθηκε στα 16,00 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, ενώ δεύτερος ήταν ο Μανώλης Μακρής με 15,91 μέτρα. Η 16χρονη Ολυμπία Καραγιάννη κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 400 μ. εμπ. με 63.36 και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Νικήτρια της κούρσας ήταν η Μαρία Λιτσένη με 61.95.

segas.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.