Κοινωνικό μέρισμα σε άλλες 160.000 οικογένειες – Ποιοι θα είναι οι νέοι δικαιούχοι για τα 200 εκατ. ευρώ που θα… απομείνουν

– Ο μέσος όρος του επιδόματος αναμένεται να είναι 662 ευρώ
– Μετά το τέλος αυτού του μήνα δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις
– Σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης για τη διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Μέχρι τις 10 Ιουνίου άλλες 160.000 οικογένειες που έκαναν αίτηση μέσα στον Μάιο, θα δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, από τα 106 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν αυτόν τον μήνα. Από το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των αιτήσεων και ο μέσος όρος του επιδόματος όσων πήραν την έγκριση αναμένεται να είναι 662 ευρώ.

Από την αρχή της διαδικασίας έχουν υποβληθεί 820.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 366.000 και από το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ που διατίθενται για το κοινωνικό μέρισμα, δόθηκαν τον πρώτο μήνα 133 εκατ. ευρώ και τον δεύτερο 106 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, εκτιμάται ότι μετά το τέλος του Ιουνίου, όταν και δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις, θα παραμείνουν αδιάθετα περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.

Αυτός είναι ο λόγος, που αύριο το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να διευρυνθούν τα κριτήρια των δικαιούχων και να διατεθεί όλο το ποσό των 450 εκατ. ευρώ στους πολίτες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Μεταξύ των νέων δικαιούχων θα είναι οι 75.000 νέοι άνεργοι του 2013, καθώς και όσοι το περασμένο έτος έπεσαν κάτω από τα εισοδηματικά όρια του κοινωνικού μερίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν, το όριο διαμορφώνεται στα 6.000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης αυτού του ορίου στα 6.500 ή στα 7.000 ευρώ.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.