Ευχαριστήριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας στην οικογένεια Ψημμένου για τη σημαντική δωρεά τους



Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας  εκφράζει  θερμές  ευχαριστίες στην κυρία Μαλαματή Βούρου – Ψημμένου και στον σύζυγο της, κ. Νικόλαο Ψημμένο για την δωρεά ενός  αρχείου παλαιών κάρτ-ποστάλ (συνολικά 30)  των   ετών 1906-1962 και  του αρχείου Ιωάννου Λουκά Βούρου (σύνολο 53 εγγράφων) των ετών 1873-1942, το οποίο περιλαμβάνει προικοσύμφωνα, εμπορικές συναλλαγές, λογαριασμούς και αποδεικτικά εισπράξεων στη Βιβλιοθήκη.
    
Πρόκειται  για δυο πολύ σημαντικά αρχεία τα οποία  έχουν διαφυλάξει και επιμεληθεί με μεράκι  οι δωρητές, δείχνοντας  την γνώση τους για την αξία των ιστορικών πηγών, την ευαισθησία  και την αγάπη   για τη γενέτειρα τους Σιάτιστα.
 
θα αποτελέσουν για τους αναγνώστες και τους ερευνητές  της Βιβλιοθήκης χρήσιμο βοήθημα στις μελέτες τους και πηγή πληροφόρησης της τοπικής ιστορίας των δύο προηγούμενων αιώνων.
     
Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης και το προσωπικό εύχονται υγεία στους δωρητές και επιτυχία σε κάθε επιδίωξη τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.