«Κάστρο» του Θόδωρου Καρυπίδη η Εορδαία



Του χάρισε συντριπτική νίκη με ποσοστό που ξεπέρασε το 70% τη δεύτερη Κυριακή

Σε ρυθμιστή του εκλογικού αποτελέσματος στις περιφερειακές εκλογές αναδείχθηκε το εκλογικό σώμα του δήμου Εορδαίας, καθώς οι εκλογείς που προσήλθαν στις κάλπες τη δεύτερη Κυριακή χάρισαν απλόχερα τη νίκη στον Θόδωρο Καρυπίδη, αναδεικνύοντάς τον νέο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με ένα συγκλονιστικό ποσοστό, που στο δήμο Εορδαίας ξεπέρασε το 70%, συγκέντρωσε για την ακρίβεια ποσοστό 71,57%. Κι αυτό όταν στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης το ποσοστό ανήλθε στο 62,12% (ποσοστό 62,23% στο δήμο Κοζάνης, 49,21% στο δήμο Βοΐου και 55,48% στο δήμο Σερβίων- Βελβεντού).

Αντίθετα η Εορδαία αποδείχθηκε το ‘Βατερλό’ για το συνδυασμό του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, καθώς έπιασε στο δήμο Εορδαίας ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά του την δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών (28,43%), όταν το συνολικό ποσοστό του συνδυασμού του στην Π.Ε. Κοζάνης ανήλθε τη δεύτερη Κυριακή στο 37,88%. Μάλιστα ο συνδυασμός του Γ. Δακή δεν εκλέγει ούτε έναν περιφερειακό σύμβουλο από το δήμο Εορδαίας στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Το πραγματικά μεγάλο ποσοστό του Θ. Καρυπίδη στην Εορδαία οφείλεται εν πολλοίς- όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές- στο γεγονός ότι όχι μόνο ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Ανατροπή- Δημιουργία» για την Π.Ε. Κοζάνης είχε επιλεγεί από την Εορδαία, αλλά και ήταν ένας δοκιμασμένος αυτοδιοικητικός, ο Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος έχει υπηρετήσει και τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης και την περιφερειακή διοίκηση και σάρωσε κάθε φορά που κατέβηκε στις εκλογές, με αποτέλεσμα να του αναλογεί σημαντικό μερίδιο από τη νικηφόρα πορεία του συνδυασμού και να αναδειχθεί εύλογα ο νέος αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε το ψηφοδέλτιο του νικητή συνδυασμού στις περιφερειακές εκλογές στην Εορδαία συνέβαλε στο να εκλεγεί μεγάλος αριθμός περιφερειακών συμβούλων από την Εορδαία με το ψηφοδέλτιο Καρυπίδη στην Π.Ε. Κοζάνης. Ενδεικτικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους 14 νεοκλεγέντες π.σ. στην Π.Ε. Κοζάνης είναι από την Εορδαία.

Ρ.Β.
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.