Ραχήλ Μακρή «Άκυρο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ από το ΣτΕ»



Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας, που ζητούσαν να ακυρωθεί απόφαση με την οποία μεταβιβάστηκε χωρίς αντάλλαγμα από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ.

To ΣτΕ έκρινε ότι η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, τα οποία επιβάλλουν και κατοχυρώνουν την υγεία των πολιτών αλλά και το δικαίωμα στην προστασία της υγείας.

Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού κατ’ εντολή της παγκόσμιας τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καταρρέει από την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ως τομεάρχης Περιβάλλοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαιρετίζω την απόφαση του ΣτΕ, η οποία δικαιώνει τον κοινοβουλευτικό και κοινωνικό αγώνα, που έδωσα μαζί με τους πολίτες. Αυτούς που αυθόρμητα αλλά υπεύθυνα μέσω κινήσεων ευαισθητοποίησης περνούν το μήνυμα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.