Αποτέλεσμα εκλογών στο Δήμο Κοζάνης: Απόδειξη σοφίας των εκλογέων – Του Ζήση Κοντογούνη



Η αποπομπή του Μαλούτα απ το Δημαρχείο απέδειξε με σαφήνεια ότι το εκλογικό σώμα δε θέλει ένα Δήμαρχο που ξεπουλάει τα συμφέροντα του τόπου του, είτε κινούμενος απ το προσωπικό του συμφέρον, είτε από υπερβολική βλακεία, που αγνοεί και προσβάλλει τους συμπολίτες του, που θεωρεί το Δήμο τσιφλίκι του και  αλαζονικά απαξιεί να δώσει εξηγήσεις για ύποπτες του συμπεριφορές και επιλογές.

Η  νέα Δημοτική Αρχή θα κληθεί τώρα να αναλάβει τις τύχες της Κοζάνης και των περιχώρων.  Το έργο μπορεί να φαντάζει δύσκολο, τουλάχιστον στην αρχή. Αλλά δεν είναι τόσο όσο φαίνεται. Αρκεί να εφαρμοστούν οι αρχές τις διαφάνειας , της δικαιοσύνης, της ευγένειας στην επικοινωνία με τον Δημότη.  Ας μην παρασυρθεί στον ολισθηρό δρόμο της εξυπηρέτησης προσωπικών διευκολύνσεων εις βάρος του συνόλου. Τελικά η καθαρή και έντιμη στάση θα εκτιμηθεί. Και αν δεν εκτιμηθεί, είναι αδιάφορο. Η δικαιοσύνη και το συμφέρον του συνόλου πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα. Επί τέλους ας αποκτήσουμε ένα Όραμα για μια καλύτερη κοινωνία και το παράδειγμα ας το δώσει η Νέα Δημοτική Αρχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.