Εκστρατεία φόβου και παραπληροφόρησης λίγο πριν τις κάλπες! Δείτε τα βίντεο του Αντένα

Αντιδράσεις σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες έχει προκαλέσει το εκφοβιστικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού Αντένα, που ούτε λίγο ούτε πολύ προφήτευε ότι, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και ήττας της ΝΔ, θα έρθει το… τέλος του κόσμου. Αλγεινές εντυπώσεις και από την χειραγώγηση της εικόνας και την πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας στη ισχνότατη συγκέντρωση της ΝΔ.

Το δελτίο ειδήσεων του Αντένα δεν έχει ίσως προηγούμενο στην ιστορία της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής τηλεόρασης σε περίοδο δημοκρατίας και εγείρει σοβαρότατα ζητήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το δελτίο λέει στη πραγματικότητα στους πολίτες τι να ψηφίσουν και παραβιάζει σαφώς τον εκλογικό νόμο και τους ραδιοτηλεοπτικούς κανόνες.

«Ας το ξαναπούμε», σχολίασε στο facebook ο καθηγητής του τμήματος ΜΜΕ και επικοινωνίας  Γιώργος Πλειός «αυτό που συνέβη στον Αντ1 δεν είναι απλή προπαγάνδα. Είναι ψυχολογικές επιχειρήσεις. Ως τέτοιες είναι σχεδιασμένες και (να το πω κομψά) κατάλληλα υποστηριγμένες. Όμως για να αποφάσισε να αυτοκτονήσει ο Αντ1 σημαίνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Τώρα φαίνεται και ξεκάθαρα γιατί δεν ήθελαν και δεν θέλουν μια πραγματική και ισχυρή δημόσια Ρ/Τ. Ό,τι θέλουν είναι πρόθυμες tv υπηρέτριες. Τελικά φαίνεται πως ο Σαμαράς δεν θα φύγει μόνος του. Θα πάρει και μερικά κανάλια μαζί του».

«Η παραίτηση συχνά είναι η μόνη αξιοπρεπής λύση», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Χατζηνικολάου όταν ρωτήθηκε από χρήστες στο Twitter για την στάση της παρουσιάστριας των ειδήσεων Μαρίας Χούκλη.

 

 

 

tvxs.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.