Κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη – Γιατί το αύριο είναι ευθύνη όλων μας – Άρθρο του Τσουφλίδη Αντώνη



Σε κλίμα ενθουσιασμού και με τη δυναμική του εξαιρετικού αποτελέσματος της 1ης Κυριακής πραγματοποιήθηκε εχθές η κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη του συνδυασμού ‘Κοζάνη- Τόπος να ζεις’.

Ο κύριος Ιωαννίδης τόνισε  τις ευθύνες της τοπικής, αλλά και της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας των τελευταίων χρόνων για την θλιβερή κατάσταση που βιώνει η περιοχή μας.

Αναφέρθηκε στις προτάσεις της Δημοτικής Κίνησης για ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης με ολοκληρωμένο σχεδιασμό 20ετίας, στην κοινωνική οικονομία, στην ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και του δημόσιου χώρου. Ευχαρίστησε  τους δημότες που εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους το πολυσυλλεκτικό και ανανεωτικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες  και στο Β΄ γύρο των εκλογών να  συμπορευτούν  με την Δημοτική Κίνηση και να σφραγίσουν τις εξελίξεις. Γιατί το αύριο είναι ευθύνη όλων μας.  


 
‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’ η επόμενη Δημοτική Αρχή Του Τσουφλίδη Αντώνη

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης η Κοζάνη είχε την τύχη να διοικηθεί:

– για δυο τετραετίες ( 2 ΘΗΤΕΙΕΣ) από τον αείμνηστο γιατρό Γ.Παπαγιάννη

– για δυο τετραετίες ( 2 ΘΗΤΕΙΕΣ) από τον Γ.Παγούνη που έχει τον σεβασμό και την

αγάπη όλου του κόσμου της Κοζάνης ως αποτέλεσμα του εξαίρετου έργου του.

Ο κ.Παγούνης το 1990 παρόλο το σημαντικό έργο του (ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε ότι αυτός ήταν που ξεκίνησε και έβαλε τις βάσεις για το τεράστιο έργο της τηλεθέρμανσης;) έχασε τις εκλογές από μια ομάδα νέων ανθρώπων επικεφαλής της οποίας ήταν ο κ.Πάρις Κουκουλόπουλος, μόλις 34 ετών τότε. Η νίκη αυτή μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εμφατική καθώς κρίθηκε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, για λίγες δεκάδες ψήφους διαφορά, απέναντι στον κ Ν.Τσαρτσιώνη έχοντας εκμηδενίσει μια διαφορά από τον πρώτο γύρο της τάξης του 13 %.

Οι πολίτες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του από το 1994 για πέντε τετραετίες (5 ΘΗΤΕΙΕΣ). Κοινή ομολογία είναι ότι στις δυο πρώτες τετραετίες (2 ΘΗΤΕΙΕΣ) παρήγαγε σημαντικό έργο και λειτούργησε με τρόπο που οι πολίτες, σχεδόν στο σύνολό τους, τον ένιωθαν σαν τον δικό τους άνθρωπο και τον προσφωνούσαν με το μικρό του. ‘Ο Πάρις.’

Μετά ήρθε η φθορά, ο επαγγελματισμός, οι μηχανισμοί εξουσίας που στόχο είχαν πρωτίστως την επανεκλογή . Ο δήμος Κοζάνης έφτασε να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος Εργοδότης στην Δυτική Μακεδονία. Η ηγετική ομάδα άρχισε να γίνεται σύστημα, να δικτυώνεται, να βγάζει ρίζες, να μοιάζει ανίκητη.( Η κα Νανοπούλου σίγουρα το ξέρει καλύτερα από όλους).

Νομίζω συμφωνείτε όλοι, ότι οι μέρες που διανύουμε, ενόψει εκλογών, θυμίζουν έντονα το 1990.Έχουν πολλές ομοιότητες και πιστεύω πως θα έχουν την ίδια κατάληξη.

Η Δημοτική Κίνηση ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ και ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ θα βρίσκονται στην ηγεσία του Δήμου σε λίγες ημέρες. Δεν πρόκειται όμως να γίνουν σύστημα. Η κίνηση, εκούσια, έχει θέσει δικλείδες ασφάλειας για αυτό. Και η πιο βασική είναι οι 2 ΘΗΤΕΙΕΣ.

Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.

Όποιος έχει το μεράκι να προσφέρει μπορεί να προσφέρει από πολλές θέσεις.

ΔΕΝ είμαστε , ΔΕΝ θέλουμε και ΔΕΝ πρέπει να γίνουμε επαγγελματίες.

Και λίγα λόγια για τους εργαζόμενους στον Δήμο Κοζάνης, ανάμεσα στους οποίους

βρίσκονται και αρκετοί φίλοι και γνωστοί μου.

Είναι αυτοί που βιώνουν καθημερινά εδώ και χρόνια την ανεπάρκεια, την στασιμότητα, τα αδιέξοδα, την μονομέρεια, τους αποκλεισμούς που δημιούργησε η παρούσα δημοτική αρχή.

Είμαι σίγουρος πως στην συντριπτική σας πλειονότητα δεν είστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος. Αν είχατε τρόπο θα διορθώνατε, θα αλλάζατε πολλά.

Ο Λευτέρης με την έμφυτη ευγένεια που τον διακρίνει, με τον πολιτικό πολιτισμό και το ήθος του, σε όλες τις δηλώσεις του για το πρόταγμα των πρώτων ημερών, μετά την

ανάληψη των ευθυνών του Δήμου, τονίζει ότι πρώτα από όλα θα αφουγκραστούμε αυτούς που ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, γιατί το ξέρουν από μέσα , θα ακούσουμε την γνώμη και τις προτάσεις των εργαζομένων και των στελεχών.

Η Δημοτική κίνηση ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑΖΕΙΣ δεν έρχεται να αλώσει τον Δήμο.

Έρχεται για να ξαναφτιάξουμε μαζί, το κοινό μας σπίτι, τον χώρο που εργάζεστε, προσφέρετε και υπηρετείτε. Τον χώρο για τον οποίο έχετε άποψη, γνώση και διάθεση να τον ξανακάνετε μαζί με εμάς το καλύτερο εργαλείο για να ξαναπάρει ο Δήμος Κοζάνης την θέση που του αξίζει.

Να γίνει η ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ.

Τσουφλίδης Αντώνης

Μέλος της Δημοτικής Κίνησης ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.