Γιώργος Δακής: Την Κυριακή προχωράμε μπροστά



Φίλες και Φίλοι Δυτικομακεδόνες,

Το Νοέμβριο του 2010 διεκδίκησα την εκλογή και είχα την τιμή από τον Ιανουάριο του 2011 να αναλάβω την ευθύνη της πρώτης Αιρετής Περιφερειακής Αρχής της Δυτικής Μακεδονίας. Σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αστάθειας και απαξίωσης των θεσμών. Σε συνθήκες βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και με τους οικονομικούς πόρους της Περιφέρειας να περικόπτονται κατά 60%. Σε ένα περιβάλλον κλιμακούμενης ύφεσης η οποία έθεσε σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή. Με ορατή την απειλή να υποβαθμιστούν βασικές δομές και υποδομές σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

Με αίσθημα ευθύνης, καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Διεκδικήσαμε με επιχειρήματα και απαιτήσαμε με ρεαλισμό. Συγκρουστήκαμε με την κεντρική κυβέρνηση όταν διακυβεύονταν κυρίαρχα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας. Δώσαμε απτά δείγματα γραφής όσον αφορά στη συνέπεια λόγων και έργων.

Μέσα στα τρία αυτά δύσκολα χρόνια, χρηματοδοτήσαμε έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε όλους του Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας και σε όλους τους τομείς. Βελτιώσαμε ουσιαστικά την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, πετυχαίνοντας στο διάστημα 2012-2013 μια σημαντικότατη αύξηση στην αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών χρηματοδοτήσεων η οποία αγγίζει το 150%. Καταφέραμε να πετύχουμε πρόσθετη χρηματοδότηση για την περίοδο 2014-2020, παρεμβαίνοντας αποτελεσματικά και τεκμηριωμένα τόσο προς την κεντρική κυβέρνηση όσο και προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκαθιστώντας μία χρόνια αδικία σε βάρος της Περιφέρειάς μας.

Και όλα αυτά, με διαδικασίες και πρακτικές απόλυτης διαφάνειας. Μία πραγματικότητα που δεν την ισχυριζόμαστε αυτάρεσκα, αλλά την τεκμηριώνει η έκθεση της «Διεθνής Διαφάνειας Ελλάδος» σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καταγράφει τα χαμηλότερα επίπεδα διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

Για την επόμενη πενταετία έχουμε ήδη ολοκληρώσει και καταθέσει το στρατηγικό μας σχεδιασμό. Για πρώτη φορά σε περιφερειακό επίπεδο, περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι του κοινωνικού, παραγωγικού και ακαδημαϊκού ιστού της Δυτικής Μακεδονίας, ασχολήθηκαν συστηματικά και μεθοδικά με την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας μας. Χωρίς αποκλεισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Διάφανα και ξεκάθαρα. Με σεβασμό απέναντι στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών και με κυρίαρχες προτεραιότητες την άμεση αποκλιμάκωση της ανεργίας, την αποτελεσματική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ουσιαστική καταπολέμηση της φτώχιας.
Η στήριξη της προοπτικής αυτής, μακριά από λαϊκισμούς, ανέξοδες υποσχέσεις και ανερμάτιστες ανατροπές, αποτελεί ζητούμενο των εκλογών της Κυριακής.

Φίλες και Φίλοι,

Στις εκλογές της Κυριακής δεν καλείστε να υπερψηφίσετε ή να καταψηφίσετε κυβερνητικές επιλογές. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής δεν είναι μία ευκαιριακή δημοσκόπηση αλλά μία διαδικασία προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, μέσα από την οποία θα εκλεγεί ο επόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Καλείστε να συγκρίνετε προτάσεις, να αξιολογήσετε θέσεις, προγράμματα και προσωπικές διαδρομές.

Είναι η ώρα της Ευθύνης απέναντι στο Μέλλον και την Προοπτική της Δυτικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή προχωράμε μπροστά!

Ενωμένοι, χωρίς διακρίσεις, μακριά από λαϊκισμούς.

Η ψήφος σας επικυρώνει τη νίκη όλων των Δυτικομακεδόνων.

Γιώργος Δακής

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.