Ενωτική Κίνηση: Απάντηση σε ανακοίνωση του Θ. Κοσματόπουλου: «Το χρέος, η κακοδιαχείριση και η οπισθοδρόμηση έχουν ονοματεπώνυμο»Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Κοσματόπουλου να επισημάνουμε τα εξής:
1. Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της 18ης Μαΐου επιβεβαιώνει τη θέληση και την αποφασιστικότητα  των πολιτών η ΄΄Ενωτική Κίνηση΄΄ να συνεχίσει να κρατά τα ηνία του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού αναγνωρίζοντας το έργο και τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Η ΄΄Ενωτική Κίνηση΄΄ κατήγαγε μια ξεκάθαρη νίκη παρά τις παρασκηνιακές κινήσεις στο Βελβεντό που ήταν κόντρα στις αποφάσεις των συλλογικών τοπικών οργάνων, προσβάλλοντας παράλληλα το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό που τιμούν την δημοκρατία και τον τόπο μας με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων χωρίς να υπάρχει λόγος. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε ανάγκη από παρόμοιες ενέργειες.
2. Για τα περί στασιμότητας μάλλον ο κ. Κοσματόπουλος και οι συν αυτώ δεν κατοικούν στην περιοχή ή απείχαν αυτά τα τρία χρόνια από τα κοινά.
Στασιμότητα θεωρείται η οικονομική εξυγίανση του Δήμου μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
Στασιμότητα θεωρείται η εκτέλεση μικρών έργων σε όλη την έκταση του Δήμου, σε κάθε Τοπική Κοινότητα;
Στασιμότητα θεωρείται η εκτέλεση 36 μεγάλων έργων προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ;
Στασιμότητα θεωρείται η ετοιμότητα για την ένταξη σε Ευρωπαϊκά προγράμματα 16 μεγάλων έργων προϋπολογισμού 21 εκ. ευρώ;
3. Ευτυχώς για όλους μας που κάθε οικονομικό στοιχείο του Δήμου (ισολογισμοί, προϋπολογισμοί, προμήθειες κ.α.) ελέγχεται από τα αρμόδια υπουργεία, δημοσιεύεται και αναρτάται στο διαδίκτυο. Η άγνοια, η ανεπάρκεια να διαβάσουν σωστά, πολύ δε περισσότερο η συστηματική διαστρέβλωση και απόκρυψη της πραγματικότητας με ψεύδη και ανακρίβειες χαρακτηρίζει τους οικονομικούς ΄΄φωστήρες΄΄ του κ. Κοσματόπουλου. Επιπλέον να σημειωθεί ότι έχουν ενημερωθεί γραπτώς από τις υπηρεσίες του Δήμου για κάθε πληροφορία που αφορά οικονομικά θέματα.  
 Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι το χρέος του πρώην Δήμου Σερβίων που επιβάρυνε το νέο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού ήταν με βάση τα επίσημα στοιχεία 6,2 εκ. ευρώ. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου του κ. Κοσματόπουλου μετά και τα αποτελέσματα της Κυριακής φιγουράρουν αντιδήμαρχοι και πρόεδροι (της αμαρτωλής ΔΕΤΟΥΠΑΣ) του πρώην Δήμου Σερβίων.
 Το χρέος, η κακοδιαχείριση και η οπισθοδρόμηση έχουν ονοματεπώνυμο.
 Οι πολίτες και γνωρίζουν και θυμούνται.
…………………………………………………………………………………

Ακολουθεί η απάντηση που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα σε αντίστοιχη ανακοίνωση. (14/5)

Ανεπαρκείς και επικίνδυνοι

Δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις γνώσεων λογιστικής από τον κ. Κοσματόπουλο αλλά οι φωστήρες που αποτελούν τον κορμό του ψηφοδελτίου του (οι οποίοι οδήγησαν τον πρώην Δήμο Σερβίων στη χρεοκοπία  και διαλαλούν όπου σταθούν και όπου βρεθούν ότι αυτοί θα είναι ουσιαστικά οι ΄΄Δήμαρχοι΄΄, αν ο λαός προτιμήσει τον συνδυασμό τους) δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν το άσπρο μαύρο.
 Στο δια ταύτα:
1. Από  την τριμηνιαία έκθεση του Δ’ τριμήνου 2013, της οποίας η ακρίβεια των στοιχείων ελέγχεται από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών προκύπτουν τα παρακάτω:

1)

Απαιτήσεις και διαθέσιμα

(στοιχεία ενεργητικού Α + Β + Γ )

2.881.251€

2)

Υποχρεώσεις

(στοιχεία παθητικού Α + Β + Γ )

5.607.627€

 

Έλλειμμα (1 – 2)

2.726.376€

2. Οι οικονομικοί φωστήρες ΄΄ξεχνούν΄΄ να αφαιρέσουν από τις υποχρεώσεις του δήμου στις 31-12-2013, τις απαιτήσεις και διαθέσιμα ύψους 2.881.251€ ενώ ταυτόχρονα, ωσάν σύγχρονοι αλχημιστές, προσθέτουν το ποσό της χρηματοδότησης του προγράμματος εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 1.983.000€ στις υποχρεώσεις του δήμου, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν δάνειο.  
3. Από το ποσό του ελλείμματος στις 31-12-2013 με βάση τα στοιχεία του δήμου και του Υπ. Εσωτερικών, ύψους 2.726.376, έχουν αποπληρωθεί υποχρεώσεις ύψους 953.965,17 το 2014 μέσω προγράμματος ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Πραγματικό έλλειμμα για την περίοδο έως 31-12-2013 ίσο με 1.772.410,83€
Κύριε Κοσματόπουλε μην επιτρέπετε να σας εκθέτουν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.